Pogodak karijere

Izvor: Glas javnosti, 27.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogodak karijere

Staru narodnu poslovicu - „ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji“ - reprezentativci Turske doslovno su osetili na svojoj koži u polufinalnom meču Evropskog prvenstva protiv Nemačke, posle kojeg se vraćaju kući sa turnira na kome su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja. Izabranici Fatiha Terima poraženi su od Nemačke na isti način na koji su dospeli u polufinale - golom u poslednjem minutu susreta (2:3).

Iako su Turci na ovom meču bili lišeni usluga čak polovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << reprezentativaca, zbog povreda i suspenzija, imali su i tu nesreću da dožive reprizu meča sa Češkom u preliminarnoj fazi koji su dobili istovetnim rezultatom. Dželat Terimovog tima bio je omaleni defanzivac „pancera“ Filip Lam, koji se u 90. minutu iskupio za veliki kiks kod izjednačujućeg gola Semiha Šenturka, i lepim pogotkom rezervisao mesto u nedeljnom finalu na stadionu „Ernst Hapel“ u Beču.

AL DŽAZIRA IMALA SIGNAL, ZDF TUŽI UEFA!

Sve ljubitelje fudbala, kako u Evropi tako i kod nas, iznenadio je prekid signala direktnog prenosa polufinalnog meča između Nemačke i Turske. Čelnici UEFA nisu mogli da daju precizno objašnjenje zašto je došlo do vešeminutnog prekida signala, dodajući da pretpostavljaju da je u pitanju bilo nevreme u Beču. To će, međutim, morati da objasne i na sudu, pošto je nemačka televizija ZDF najavila tužbu protiv evropske „kuće fudbala“. Gotovo neverovatan podatak je da su jedine dve TV stanice koje nisu ostale bez signala arapska Al Džazira i švajcarska televizija SRG iz Ciriha, koje su bez problema emitovale prenos!

- Ovo je definitivno bio jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Turci su igrali dobro i otežali nam život, a grešku koju sam napravio kod drugog gola protivnika nikako ne sme da mi se događa. Zato mi je posebno drago što sam dao gol, jer sam ispravio grešku i sada nam preostaje još samo da uzmemo titulu prvaka Evrope - izjavio je Lam.

Iako može apsolutno da bude zadovoljan svime što su njegovi izabranici prikazali u Austriji i Švajcarskoj, selektor Turske Fatih Terim najavio je odlazak sa te funkcije.

- Najverovatnije više neću predvoditi tursku reprezentaciju. Još ranije sam rekao da posle EP neću raditi u Turskoj, a čovek sam koji drži do reči i svojih obećanja. Da smo izborili produžetak, sami bismo odlučivali o plasmanu u finale. Ipak, ne sme se zaboraviti da smo našim navijačima pružili mnogo radosti na ovom prvenstvu, potvrđujući visok moral u svakom trenutku - rekao je Terim.

Iako u Nemačkoj živi čak 1,7 miliona Turaka, vlasti u ovoj zemlji nisu zabeležile nijedan teži incident, osim već uobičajenih manjih čarki pojedinaca. Na meču u Bazelu, međutim, policija je zadržala u pritvoru 21 navijača uglavnom zbog manjih međusobnih sukoba.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.