Podrška “orlovima” iz Kraljeva

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška “orlovima” iz Kraljeva

Sportske igre mladih (SIM) ulaze u završnu fazu turnira po gradovima Srbije, a juče su održana takmičenja u Kraljevu.

Sportske igre mladih ulaze u završnu fazu, završnih turnira po gradovima Srbije. Ove godine Igre u kojima potpuno besplatno učestvuju dečaci i devojčice osnovih škola, posetiće 20 gradova. Kraljevo je juče bilo domaćin Igara, a danas se u Kragujevcu završava ciklus kvalifikacija za sezonu 2018. Najbolji iz gradova u deset sportova, obezbediće učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na velikom Državnom finalu, koje će se održati u Beogradu, od 23. do 29. jula.

Igre su za grad Kraljevo otvorene spektakularnim otvaranjem, na kome je upaljen plamen prijateljstva, koji simbolizuje Olimpijske igre, najveće i najznačajnije takmičenje, na kome nastupaju najbolji sportisti sveta. Na ceremoniji otvaranja bili su Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije), Nikola Radević (pomoćnik gradonačelnika Kraljeva), Miodrag Kostić (školska uprava Kraljevo), Miloš Simović (predsednik lokalnog Sportskog saveza) i ostali predstavnici SIM. U ime sportista zakletvu prijateljstva pred prisutnima je pročitao Bogdan Mitrović, a ispred sudija Dimitrije Savić. Veliki aplauz dobili su i učenici OŠ "IV Kraljevački bataljon", koji su nosili baklju.

Ivana Jovanović je održala lep govor a na kraju je pozvala sve prisutne da pošalju podršku našim reprezentativcima u Rusiju. Svi u glas, od velikog broja dece, roditelja, medija, nastavnika i prolaznika jako su izgovorili Srbija. Ova video poruka biće poslata pr Fudbalskog saveza Srbije, kako bi reprezentativcima pokazao podršku, pred važan meč protiv Kostarike. Nemanja Matić, jedna od naših najvećin uzdanica na Svetskom prvenstvu je i promoter i ambasador Sportskih igara mladih.

Pomoćnik gradonačelnika Nikola Radević se zahvalio rukovodiocima SIM, jer su ponovo odabrali da ovaj grad bude na SIM mapi. On je poželeo deci da se pre svega druže, da je u sportu najvažnije učestvati, a najboljima da u Beogradu pokažu kvalitet i steknu nova poznanstva.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.