Izvor: Blic, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petržalka će proći kao i Šerif

Petržalka će proći kao i Šerif

Partizan će, u odnosu na utakmice sa Šerifom, na poslednjoj prepreci pred Ligu šampiona, dvomeču sa Petržalkom, biti jači za Ivana Tomića. Iskusni vezista je protiv Moldavaca pauzirao zbog kartona, a evropsku premijeru će imati u sredu u Bratislavi.

- Partizan je postavio ove godine visoke ciljeve, među kojima je i ulazak u Ligu šampiona. Uz sav respekt koji imamo prema ekipi koja je Seltiku dala pet golova, idemo u Slovačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da pokažemo zašto smo prošle sezone prezimili u Evropi. Očekujem da već u prvoj utakmici napravimo povoljan rezultat - kaže iskusni vezista Ivan Tomić. U Partizanu su svi bili srećni posle žreba u Nionu?

- Naravno da treba da budemo prezadovoljni žrebom. Prave ekipe takvu šansu ne propuštaju. Objektivno imamo kvaliteta za Ligu šampiona. Moguće je da i Slovaci tako razmišljaju, ali mislim da ćemo mi pobediti. Ova ekipa Partizana može i više od samog plasmana u Ligu šampiona, ali ne treba ići tako daleko. Najvažnije je da eliminišemo Petržalku.

Da li imate neke informacije o šampionu Slovačke?

- Stručni štab je dobio informacije o Petržalki, kao i kasete sa njihovih utakmica, a mi ćemo se sa njima upoznati do meča u Bratislavi. Nisam upoznat sa kvalitetom narednog rivala i slabo poznajem slovački klupski fudbal. U letnjem prelaznom roku vaš tim je pretrpeo promene?

- U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez dva ključna igrača, Saše Ilića i Dragana Ćirića, ali navikavamo se na novi način igre onih koji su ih zamenili. Na pripremama smo pokazali da smo uigrani, i to će se pokazati i u sredu protiv Petržalke. Na premijeri domaćeg šampionata ostvarena je pobeda?

- Protiv Jedinstva smo odradili posao kako treba. Mogli smo da pobedimo još ubedljivije. Pokazali smo zalaganje na visokom nivou. Najvažnije je da smo uzeli tri boda i da smo od starta prvenstva na prvom mestu na tabeli. A. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.