Palasio kaznio Partizan

Izvor: Politika, 25.Okt.2012, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palasio kaznio Partizan

Srpski šampion u trećem kolu H grupe Lige Evrope poražen od Intera u Milanu s 1:0 (0:0). – Argentinac strelac u 88. minutu

Čuda se ne dešavaju svakog dana, pa se tako ni sinoć u Milanu nije dogodilo novo – fudbalsko, a moglo je. Partizan se i sa desetog uzastopnog gostovanja u Ligi Evrope vraća praznih šaka, pošto je u trećem kolu Lige Evrope na stadionu „Đuzepe Meaca” izgubio od slavnog Intera s 1:0 (0:0), tako da je i dalje prikovan za dno tabele >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << H grupe. Ni posle 270 minuta „crno-beli” nisu uspeli da pronađu lopti put ka protivničkoj mreži, pa bez obzira što na svom kontu imaju jedan bod ostaju među slabijim učesnicima ovog Uefinog takmičenja.

A moglo je da bude drugačije. Kolosalnu šansu prokockao je Lazar Marković u 88. minutu, kada je na dodavanje Marka Šćepovića bio sam ispred Handanovića, ali je slabim udarcem dozvolio golmanu domaćih da izraste u jednog od junaka pobede svog tima. U kontranapadu Milito je centrirao, a Palasio glavom savladao Petrović, koji je mogao i bolje da interveniše.

Inter je zaigrao u svom stilu. S pojačanom defanzivom i izvanrednim triom u napadu. Nameravao je da prepusti rivalu sredinu terena, a zatim presingom dođe do lopte i pokuša da iskoristi pukotine u odbrani našeg predstavnika. Sa druge strane fudbaleri Partizana se nisu uplašili i nisu ustuknuli pred trostrukim evropskim prvakom i tri puta pobednikom ovog takmičenja. Pokazali su to od prvog trenutka. Malo je nedostajalo da Lazar Marković kazni poigravanje Kambijasa i golmana Handanovića.

U četvrtom minutu Kutinjo je pokazao koliko je brz i opasan. Lako je umakao Ivanovu i Ostojiću, krenuo sam ka Petroviću, ali ga je u poslednji čas stigao Miljković i izbio mu loptu. U nastavku akcije „crno-plavih” Žonatan je odlično tukao, a čuvar mreže „crno-belih” još bolje intervenisao i izbio loptu u korner. Nakon udarca sa ugla zapretio je i Livaja, ali nije bio precizan. Pet minuta kasnije Žuan je prebacio odbranu Partizana, Pereira je maestralno vratio unazad, a Kutinjo tukao iz prve pored gola. U 18. minutu Kutinjo je oduzeo loptu Volkovu, prošao Ivanova i Smiljanića i ubacio Kasanu, koji je lucidno zahvatio loptu petom, a Ostojić bio na pravom mestu i blokirao udarac.

Mlađani Lazar Marković je u 22. pokazao sav raskoš svog talenta. Prihvatio je loptu na levom krilu, driblingom se maestralno oslobodio Žonatana, ušao iskosa u kazneni prostor i gađao suprotan ugao. Međutim, lopta je pored skamenjene odbrane Intera pogodila suprotnu levu stativu.

Veoma dobri Kutinjo je zbog povrede morao da ustupi mesto Palasiju. To je dovelo do promena u linijama domaćina. Kambijaso je ušao u vezni red, njegovu poziciju preuzeo Žuan, a na levog beka prešao Pereira.

Lepo su kombinovali „crno-beli” na isteku pola sata igre. Miljković je završio akciju preciznim, ali mlakim udarcem levom nogom, pa je Handanović lako odbranio. Mitrović se u 33. minutu sjajno oslobodio Silvestrea, koji ga je u poslednji čas nepropisno zaustavio ispred šesnaesterca domaćina. Tomić izveo slobodan udarac i pogodio mrežu, ali sa spoljne strane. Kapiten Intera Kambijaso poslednji je zapretio u prvom delu i to u 36. minutu. Njegov udarac glavom nije bio precizan.

I u drugi deo Partizan je ušao kuražno, a Inter za nijansu agresivnije. Tomić je u 46. minutu iskosa s leve strane tukao, a Silvestre pomogao Handanoviću da zaustavi loptu. Za malo je zadocnio Mitrović, pa nije mogao da iskoristi odlično proigravanje Markovića. Posle kornera u 53. minutu Silvestre je šutirao, a Petrović sigurno odbranio. Nešto kasnije Palasio se nije snašao posle lošeg ispucavanja Ostojića.

Ulaskom iskusnog Zanetija domaćin je preuzeo inicijativu. Kolosalnu šansu propustio je Kasano u 61. kada je neometan sa osam metara tukao visoko preko gola. Jojić se u 79. minutu oslobodio čuvara, koji ga je vukao, pa je udarac rezerviste Partizana bio slab. Na drugoj strani Milito nije bio precizan. U 84. Ivanov je sjajno ubacio Saši Markoviću, koji je oklevao i dozvolio Pereiri da izbije loptu.

Stadion: Đuzepe Meaca. Gledalaca: 20.000. Sudija: Lijani (Izrael). Strelac: 1:0 Palasio (88). Žuti kartoni: Silvestre, Žonatan (Inter), Kamara, Tomić, Ivanov, M. Šćepović (Partizan). Nadoknada vremena: prvi deo: 1 minut, drugi: 3.

INTER: Handanović 8, Silvestre 6,5, Kambijaso 7, Žuan 7, Žonatan 6,5, Gvarin 6,5, Mudingaji 6,5, Pereira 6,5, Kutinjo 7 (od 32. Palasio 8), Livaja 7 (od 52. Zaneti 7), Kasano 7 (od 76. Milito -). Trener: Stramačoni.

PARTIZAN: Petrović 7, Miljković 7, Ostojić 7, Ivanov 7, Volkov 6,5, Kamara 6,5, Smiljanić 6,5, Tomić 6,5 (od 80. S. Marković -), S. Ilić 6,5 (od 76. Jojić -), L. Marković 6, Mitrović 6,5 (od 68. M. Šćepović 6,5). Trener: Vermezović.

IGRAČ UTAKMICE: Rodrigo Palasio (Inter).

----------------------------------------------

Bez boda u gostima 95 meseci

Partizan se sa svog sedmog gostovanja u Italiji vratio s petim porazom. „Crno-beli” su oba remija na Apeninskom poluostrvu ostvarili u Rimu protiv Lacija. Pod vođstvom sadašnjeg direktora Ljubiše Tumbakovića 22. oktobra 1998. u drugom kolu Kupa pobednika kupova izborili su 0:0, a pre tačno 95 meseci s Vladimirom Vermezovićem na klupi u trećem kolu Lige Uefe (današnja Liga Evrope) igrali su nerešeno 2:2. To je ujedno bio prvi i za sada poslednji bod, koji je Partizan osvojio u gostima u grupnoj fazi masovnijeg Uefinog takmičenja.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 25.10.2012.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Fudbal

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Palasio pokvario Partizanov san u Milanu

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2012

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA: MILANOSANjALA je Partizanova mladost najlepši san celih 88 minuta, došla na korak do raja, a kada su ta vrata ostala zatvorena zbog slabašnog šuta Lazara Markovića, Palasio im je priredio pakao. Igrao je srpski šampion fudbal u Milanu, nema ni najmanji razlog da crveni,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.