Od Ibrakadabra do Ibarsadabra

Izvor: Blic, 30.Jul.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Ibrakadabra do Ibarsadabra

Zlatan Ibrahimović je i zvanično postao član Barselone proteklih dana. Reprezentativac Švedske je posle promocije na kojoj ga je dočekao 30.000 navijača prvaka Španije i Evrope jasno poručio da je došao da osvaja trofeje.

- Što sam više gledao kako igra Barselona, to sam više želeo da odem iz Italije - rekao je Ibrahimović.

Međutim, tek što je stigao na „Kamp nou" popularni Ibra je dobio novi nadimak. Poznato je da je njegov dosadašnji nadimak Ibrakadabra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastao u periodu dok je igrao u Seriji A. Na Apeninima su ga zvali Ibra, što je skraćeno od Ibrahimović i Ibrakadabra, zbog njegov magičnih fudbalskih sposobnosti.

Ipak, neko od navijača Barselone, setio se da u celu magičnu priču ubaci i ime Barselone, pa je popularni fudbaler sada postao „Ibarsadabra". Fantastična ideja, nema šta.

Evropski šampion, znači, ništa ne prepušta slučaju. Otuda i ogromno interesovanje za ulaznice u predstojećoj sezoni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.