Novak u četvrtfinalu Vimbldona

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2013, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak u četvrtfinalu Vimbldona

MUČIO se Novak Đoković da baci u nokdaun već grogiranog protivnika, ali je osim nešto sporije završnice i primetne nervoze, ipak sa desetkom položio svoj prvi veći ispit na ovogodišnjem Vimbldonu.Najbolji teniser sveta je savladao Tomija Hasa 6:1, 6:4, 7:6 (dešavanja sa meča Novaka i Hasa iz gema u gem pogledajte OVDE) i plasirao se u četvrtfinale grend slema u Londonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gde ga u sredu čeka okršaj sa Čehom Tomašom Berdihom.Nole je prošao među osam najboljih na turniru koji je osvojio 2011. bez izgubljenog seta, sa skorom od 12:0, iako nije bilo lako da sačuva ovaj besprekoran skor protiv Nemca. Pretio je veteran u trećem delu meča, napravio je brejk, stigao i do taj-brejka, ali kada je bilo najvažnije, naš as je bio na visini zadatka i pokazao da je silno motivisan došao u prestonicu Engleske.- Uvek je teško protiv Tomija Hasa, a tako je bilo i ovog puta. Znao sam da imam loš skor sa njim, vodio je protiv mene 2:0 na travi, inače igra dobro na ovoj podlozi, a i dobio me je na Vimbldonu 2009. godine. Ipak, odigrao sam dobar meč i zadovoljan sam što sam prošao dalje – rekao je Novak neposredno posle meča.Prvi set je Đoković odigrao maestralno, ali nije uspeo da održi toliko visok ritam ceo tok susreta, kao što je uradio sa Šardijem.- Mada sam dobio taj prvi set sa 6:1, znao sam da neće biti tako lako posle. Koristio sam neke njegove greške, ali sam i morao naporno da radim za svoje servis gemove u nastavku. Imao sam i određenih problema na 5:3 kada sam servirao za meč, pravio sam duple greške, ali sam sve to prevazišao.Novak će imati dan odmora kako bi se spremio za duel sa Čehom, koji se u ponedeljak prilično namučio sa Bernardom Tomićem - savladao ga je 7:6, 6:7, 6:4, 6:4.- Berdih me je dobio u polufinalu Vimbldona 2010. Šta da kažem, igram protiv momaka sa kojima baš i nemam dobar skor. Međutim, prikazujem dobar tenis, možda i bolji nego u 2011, imam veliko samopouzdanje kada izlazim na teren i nadam se da ću i u tom meču moći da trijumfujem – zaključuje Đoković, koji je je pogodio 13 asova, imao tri duple, uz procenat prve serve od 65 odsto. Od 13 brejk šansi iskoristio je šest, 15 poena je ostvario na mreži, a imao je i 39 vinera, uz 16 neiznuđenih grešaka.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Berdih: Pobedio sam Novaka poslednji put, znam kako da ga savladam opet!

Izvor: Blic, 02.Jul.2013, 10:45

Češki teniser i sedmi nosilac na Vimbldonu Tomaš Berdih igraće u četvrtfinalu londonskog Grend slema protiv prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, i veruje da može ponoviti uspeh iz 2010. godine, kada ga je u polufinalu savladao. .."Već sam igrao jedno četvrtfinale Grend slema ove godine, rival...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.