Izvor: Blic, 06.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak kralj!

Novak kralj!

Novak Đoković je pobedio Gaela Monfisa 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3 za plasman u četvrtfinale Rolan Garosa i najveći uspeh u karijeri. Srpski teniser je, i pored najslabije igre od početka turnira, u svakom elementu nadigrao ljubimca pariske publike i sutra ga na terenu 'Filip Šatrije' očekuje, glavom i bradom, branilac trofeja Rafael Nadal.

- Ovo je neverovatan osećaj. Pobedio sam tenisera iz Pariza i to pred njegovom publikom. Zadovoljan sam svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrom, iako priznajem da nisam imao snage kao u prethodna tri meča na Rolan Garosu. Igrao sam taktički dobro i presrećan sam - priznao je Đoković, koji je drugi Grend slem turnir u sezoni počeo kao 63. teniser na ATP listi.

Đoković je u prvom setu servirao pri vođstvo 5:3, ali je serijom grešaka dozvolio Monfisu da se vrati u meč i smanji na 5:4. Francuz se u tom trenutku požalio na povredu leđa, da bi posle trominutne lekarske pomoći nastavio meč. Prvi set, kao i drugi, rešen je u taj-brejku koji je naš teniser dobio sa po 7:5.

- Važno mi je bilo da povedem sa 2:0, kako bih umirio francuske navijače. Znao sam i da je Monfis sva tri prethodna meča igrao u pet setova i da polako gubi snagu - dodao je Novak Đoković.

Monfis je u trećem setu oduzeo servis našem teniseru i poveo je sa 3:1. Međutim, Novak je zaigrao kao preporođen i osvojio je pet narednih gemova za ubedljivih 3:0 posle dva časa i 32 minuta igre.

Đoković sutra, posle zasluženog dana pauze, igra sa pobednikom Rolan Garosa iz 2005, Špancem Rafaelom Nadalom.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.