Nezaustavljiv

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 08:08

Nezaustavljiv

Košarkaši Reala nadoknadili su u Beogradu oba poraza iz Madrida, a ključni čovek u tom uspehu bio je Valter Tavareš.

Centar za Zelenortskih ostrva je zbog povrede propustio drugi meč u Madridu, ali se vratio u idealnom trenutku, nakon što su crno-beli zbog tuče u drugoj utakmici ostali bez dvojice najboljih igrača.

Tavareš je maksimalno iskoristio izostanak Matijasa Lesorta i dominirao u trećoj utakmici, a ništa manje nezaustavljiv nije bio ni u četvrtoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprkos povratku Francuza u reket Partizana.

Tavareš je u dva meča u Beogradu postigao 41 poena uz šut iz igre 15/21 (11/13 slobodna), imao 18 skokova, pet blokada, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Zabeležio je ukupan indeks korisnosti 71, a 41 indeksni poen iz prvog meča mu je bio rekord karijere.

Osim sjajnog posla u napadu, Tavares je pre svaga popravio defanzivni deo Realove igre, potpuno zatvorio pristup reketu, i na kraju dominacijom u skoku prelomio bukvalno obe utakmice.

Jeste Najdžel Vilijams-Gos trojkom rešio treći meč, ali je ona stigla nakon što je Tavareš pri vođstvu Partizana 77:75 ugrabio loptu pod košem crno-belih i sa penala izjednačio rezultat.

Da je Partizan odbranio taj skok i potom poentirao, verovatno bismo sada pisali i šansama crno-belih u Kaunasu.

Slično je bilo i u završnici četvrte utakmice, Real je ispustio -14, Partizan neverovatnim košem Jama Madara stigao na 78:80, 80 sekundi pre kraja.

Usledili su promašaji Hange i Hezonje, ali je opet Tavareš spasao Real novim skokom u napadu i košem uz dodatno bacanje za 83:78, posle čeka Partizan više nije imao šansu za povratak.

"Majstorica" je u sredu, 9. maja u Madridu. Partizan ako želi u Kaunas, mora da pronađe način da zaustavi Tavareša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.