Izvor: Blic, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne mogu sam!

Ne mogu sam!

Krupnim koracima je Nebojša Krupniković zakoračio u novu sezonu Bundeslige! Gol i asistencija na otvaranju protiv Verdera, super učinak ali, nažalost, Krupniković je bio jedini motor ekipe Arminije iz Bilefelda, nedovoljan da se prebrode talasi u Bremenu.

Aspirant na titulu, Verder, pobedio je sa 5:2. Krupniković je bio strelac prvog izjednačujućeg gola za Arminiju u 12. minutu i asistent kod drugog izjednačenja u 31. minutu.

- Rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je previsok, nismo zaslužili tako ubedljiv poraz. U prvom poluvremenu napravili smo tri greške i za sve smo bili kažnjeni golovima. U prvom minutu načinili smo kiks i Verder je poveo, potom smo izjednačili. Faktički, dva puta smo stizali minus, ali više nije moglo. Pali smo u poslednjih deset minuta. Ekipe poput Bajerna, Verdera ili Štutgarta ne praštaju greške u seriji - kaže Nebojša Krupniković.

Start Arminije nije obećavajući, za razliku od Nebojšinog starta. Nagomilao je dragoceno iskustvo, ove sezone spreman je da učini mnogo.

- U odbrani smo loše igrali, ali verujem da i ja i ekipa možemo mnogo bolje. Iskreno, malo ko je očekivao da ćemo napraviti čudo u Bremenu. Kada je reč o mojoj igri, moram da budem zadovoljan. Prošle sezone postigao sam samo dva gola, sada sam siguran da će ih biti više - veruje Krupniković.

Specijalnost bivšeg igrača Crvene zvezde nisu golovi već asistencije.

- Ostvario sam prošle godine devet asistencija, to je tačno u mom proseku koji je u rasponu od sedam do deset po sezoni. Dobro sam počeo, ali bilo bi mi mnogo lakše kada bi imao ko da me isprati. Kada sam letos dolazio u Bilefeld, sve se dogodilo na brzinu. Rekli su mi da će ostati nekoliko igrača za koje verujem da bi mi odgovarali u igri. Posle su ih ipak prodali, nisu ispunili obećanje. Zato sad predviđam da ćemo se grčevito boriti za opstanak, iako su u istom košu i Nirnberg i Kajzerslautern i Duizburg.

U kratkom osvrtu na premijerno kolo Bundeslige, Krupniković kaže da nije bilo mnogo iznenađenja.

- Bajern je lako pobedio Borusiju (M), Hamburg je nastavio silnu seriju od deset i više utakmica bez poraza. Odlično su igrali u Intertoto kupu i tokom priprema, deluju moćno, imaćemo težak posao narednog vikenda kada nam stižu u goste. Keln je pobedio srećno, smatram iz nepostojećeg penala u finišu. Štutgart sa igračem manje nije mogao više od boda da osvoji u Duizburgu. Očekivao sam iks Dortmunda protiv Volfzburga, realan je remi Hanovera i Herte - kaže Krupniković.

Osim što do tančina poznaje dešavanja u nemačkom fudbalu, Krupniković prati šta se dešava i u našoj ligi. Posebno u Crvenoj zvezdi, njegovom bivšem klubu.

- Došla je potpuno nova garnitura na čelo kluba, stigao je Valter Zenga na mesto trenera. Prvi meč je završen 2:2, i to se može smatrati kiksom, ali to je donekle i normalno na početku prvenstva. Zvezdi je bitno da dobro startuje u Kupu UEFA, da eliminiše Inter iz Zaprešića, to će joj mnogo značiti za atmosferu. Ne bi smeli da dopuste da olako gube bodove, jer kvalitet Zvezde mora biti iznad onog koji imaju ostali klubovi iz manjih sredina - poručio je Krupniković, koji kaže da se nada da će crveno-beli ipak uzeti titulu i naredne godine zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.