Nadal: Rekli su mi da predam meč

Izvor: B92, 06.Jul.2022, 22:21

Nadal: Rekli su mi da predam meč

Španski teniser Rafael Nadal pričao je na konferenciji za medije nakon pobede u četvrtfinalu Vimbldona.

Jedan od upečatljivijih trenutaka na tom meču bilo je gestikuliranje Nadalovog oca za koje su mnogi pretpostavili da je upućeno Rafi, odnosno da mu otac sugeriše da preda meč.

Španac je na konferenciji to i potvrdio, dodavši da je i on sam razmišljao o tome, ali da je hteo sebi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da šansu na meču.

"Rekli su mi da treba da predam meč. Za mene je to jako teško, da predam meč usred igre. Nije bilo lako iako sam imao tu ideju dugo vremena. Ali u drugu ruku, uradio sam to nekoliko puta u karijeri. To je nešto što mrzim da radim", rekao je Nadal.

U četvrtak ga očekuju dodatni pregledi i testiranja.

"Sutra ću imati još testova, teško je reći sa ove distance. Jasno je da se sada suočavam sa mnogim stvarima sa kojima se nisam suočavao ranije, ali navikao sam da igram sa bolom i da igram sa problemima", dodao je Rafa.

Rekao je da je u meču sa Fricom bol dostigao vrhunac.

"Nije to ništa novo, ali je danas bio najgori dan što se toga tiče, Bol se povećao u velikoj meri, ali sam ipak uspeo da pobedim. Videćemo sutra šta kažu rezultati", kaže on.

Novinari su ga upitali da li su problemi sa stomakom posedica igranja na travi.

Ne osećam to. Igram odlično, uživam. Ako sklonimo probleme u stranu, mislim da igram veoma dobro. Nisam zabrinut, sve je to deo posla. Ne boli me stomak zbog igranja na travi, to se može desiti na bilo kojoj podlozi", naglasio je španski teniser

Rafa je tokom drugog seta zatražio medicinski tajm-aut.

Doktor je došao i dao mi lekove protiv bolova i to je to. Fizio je pokušao da opusti mišić malo, ali je jako teško. Ništa ne može da se popravi kad je u takvom stanju", objasnio je Nadal.

"Bik" sa Majorke je rekao da je ponosan na to što se borio.



Samo sam hteo sebi da dam šansu. Nije lako napustiti turnir, nije lako napustiti Vimbldon, iako je bol bio jak. Želeo sam da završim. Sada nije ni važno. Uvek preferiram da pobedim, da se borim. To je ono što radim, borim se. Ponosan sam na borbeni duh koji imam i na to što sam uspeo da se izborim u takvom stanju",
zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.