Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2020, 12:19

Miroslav Đukić se vraća na prazan Rijazor

Srpski stručnjak sa svojim Hihonom gostuje danas La Korunji (17.00)

Pre tri i po meseca najavljivana je “žurka“, a danas će se meč Deportiva i Sportinga igrati pred praznim tribinama, jer zdravstvene mere tako nalažu. Pa i pored toga, sudar u La Korunji proglašen je utakmicom visokog rizika. Eto koliko se očekivao. Ipak, situacija je takva kakva jeste i Miroslav Đukić, ikona Superdepora, vraća se na prazan Rijazor. Verovatno niko bolje od njega ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šta tišina Rijazora predstavlja. Taj promašeni penal 1994. protiv Valensije na prepunom stadionu, u poslednjem kolu prvenstva, zbog kojeg je titula otišla u Barselonu, večno će ga pratiti.

Deportivo koji se od dolaska Fernanda Vaskeza na klupu u decembru trgao sa pet vezanih pobeda, ponovo je krenuo stranputicom pred odlazak na pauzu i zna da bi, ukoliko pobedi danas, isplivao iz opasne zone posle remija Ovijeda. Hihon, preporođen pod Đukićem, tražiće preko potrebne bodove koji bi ga dodatno približili borbi za promociju – preko plej-ofa - i ujedno udaljili od zone ispadanja.

Španski stručnjak ostaće veran dobitnoj formuli kojoj je uzdigao posrnuli Depor. Petorica u odbrani, dijamant isped nje, neće Vaskez previše menjati, s tim da bi “usamljeni“ Sabin Merino konačno mogao da dobije društvo u napada. Debi bi mogao da dočeka defanzivac Abdulaj Ba, a novost bi mogla da bude i povratak Visentea Gomeza u startnu postavu.

Đukić s druge strane neće previše tumbati dobitan sastav. Štaviše, Srbin na klupi Hihona mogao bi da ponovi startnih 11 sa kojima je pred pauzu deklasirao Las Palmas sa 4:0, uz izuzetak Damjana Pereza koji se povredio u finišu tog meča.

Najraniji sudari dva tima na Rijazoru pokazuju ukazuju na to da će uzbuđenja biti. Naime, na četiri od poslednjih pet utakmica koje su se odigrale u La Korunji, meč je odlučen golom u nadoknadi.

Kod domaćih je nezadovoljstvo izazvalo to što će pravdu na utakmici deliti Ais Reig, sudija iz Valensije koga u La Korunji posle meča sa Kordobom u prošloj sezoni ne pamte po dobrom. Tada je Reig Deporu isključio dvojicu fudbalera i trenera, posle čega su iz kluba usledile optužbe na račun 34-godišnjeg sudije. Stoga nas na Rijazoru očekuje pravi fudbalski koktel, pun emocija, kontroverzi, ukrašen Đukićevim povratkom, kome će kao šlag na torti, faliti samo publika.

SEGUNDA – 32. KOLO

Petak

Elče – Ekstremadura 1:1 (1:0)

Fuenlabrada – Tenerife 1:0 (1:0)

Malaga – Ueska 1:3 (1:2)

Ovijedo – Ponferadina 0:0 (0:0)

Subota

Santander – Lugo 1:2 (1:0)

Las Palmas – Đirona 0:0 (0:0)

Saragosa – Alkorkon 1:3 (0:0)

Nedelja

17.00: (2,70) La Korunja (2,75) Sporting Hihon (3,10)

17.00: (2,45) Mirandes (3,10) Numansija (3,10)

19.30: (2,85) Albasete (3,00) Almerija (2,70)

21.30: (2,60) Kadiz (2,95) Rajo Valjekano (3,00)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.