Izvor: Blic, 06.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević za finale

Milojević za finale

Košarkaši Partizana, prvaka SCG, pobedili su i u trećem meču Budućnost 86:80 i konačnim rezultatom 3:0 plasirali su se u finale plej-ofa Superlige. Veliki entuzijazam i borbenost domaćih košarkaša Budućnosti u uvodnim minutima utakmice nagoveštavali su pobedu domaćeg tima i produžetak ove polufinalne serije. Međutim, crno-beli mašina se tek u šestom minutu zagrejala i počela da melje rivala koji nije našao način da zaustavi, pre svih, razigranog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Uroša Tripkovića koji je dalekometnim hicima prosto rešetao koš Podgoričana. Jedini raspoloženi igrač Budućnosti u prvom poluvremenu bio je Vladimir Micov, što je bilo nedovoljno jer su gosti na odmor otišli sa osam poena prednosti (41:49). Osam poena viška im je omogućilo nešto smireniju igru u nastavku.

Veći broj igrača u rotaciji omogućio je pulenima Duška Vujoševića da čestim faulovima saseku svaki napad domaćina, nedozvoljavajući lak prodor do koša, zbog čega je mladi tim iz Podgorice bio dodatno nervozan. Trener Budućnosti Dejan Radonjić krenuo je u poslednjoj deonici na sve ili ništa. Presing igra na niske igrače crno-belih urodila je plodom, pa je na nešto više od dva minuta pre kraja utakmice na semaforu stajalo 71:72 u korist Partizana, ali je u čini se ključnom napadu Stevan Milošević promašio polaganje. Usledile su dve trojke Šuputa i zakucavanje Milojevića posle ukradene lopte, što je raspršilo sve nade Budućnosti da može obezbediti četvrti meč, drugi u svojoj dvorani. Prema očekivanjima, Dejan Milojević je utakmicu završio kao najefikasniji u svom timu (20 poena), a pri tom je na pravi način predvodio ekipu u drugom poluvremenu, kada je Tripković zbog pet ličnih grešaka morao da napusti teren.

Košarkaši Partizana sada na miru mogu da se okrenu svom narednom protivniku koji će biti poznat po završetku druge polufinalne serije između FMP i Crvene zvezde (1:1, treći meč odigran je kasno sinoć).

- Ova pobeda mi je draža od prethodne dve zato što je izvojevana na gostujućem terenu protiv kvalitetne ekipe kao što je Budućnost. Trećim trijumfom želeli smo da dobijemo više vremena za odmor do finala, kako bismo bili spremniji od Crvene zvezde ili FMP-a. Moji igrači su pokazali snažan karakter i mislim da smo zasluženo slavili sa 3:0. Budućnost, sa perspektivnim timom i trenerom Radonjićem, uradila je ono što ni najveći optimisti nisu očekivali, da se ispred Hemofarma plasira u plej-of i Jadransku ligu. I bez Vraneša uspeli su u tome, a mi smo prvi koji su ih pobedili u 'Morači'. Vidi se da postoji rad i disciplina i bili su neugodan protivnik - izjavio je trener crno-belih Duško Vujošević.

Prvi stručnjak Podgoričana Dejan Radonjić čestitao je Partizanu plasman u finale.

- Odigrali smo dobar meč, a kraj prve četvrtine bio je jako loš za nas i do kraja meča to nismo uspeli da nadomestimo. Velikom borbenošću, požrtvovanjem i koncentracijom uspeli smo da se vratimo i na dva razlike promašimo zicer, posle toga i napad na 'minus 1'. Razlika u kvalitetu je evidentna u svim segmentima, a ni u jednom meču nismo uspeli da pariramo u skoku. Prezadovoljan sam ovim mečom, kao i sa oba u Beogradu. Sezona je bila fantastična, a tek ćemo pokušati da Budućnost vratimo u Evropu - poručio je Radonjić.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.