Mancaris izrešetao Real

Izvor: MVP.rs, 26.Mar.2016, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mancaris izrešetao Real

Važna pobeda Olimpijakosa.

Olimpijakosu je bila neophodna pobeda protiv Reala u Pireju, kako bi održao nadu za plasman u četvrtfinale. Taj zadatak je ispunjen, i sada je grčki tim izjednačen na trećem mestu tabele grupe F sa još četiri ekipe, među kojima je i "kraljevski klub". Konačan rezultat je bio 99:84

Domaći su već na kraju prvog poluvremena vodili sa 20 poena razlike (53:33) i već tada se znao pobednik. Sve što su gosti uspeli da urade je da za nijansu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ublaže i ovako ubedljiv poraz.

Najbolji na meču, a ujedno i najveće iznenađenje je bio Evangelos Mancaris. Igrač koji uglavnom ispunjava zadatke u odbrani je za van linije 6.75 metara pogodio šest šuteva iz isto toliko pokušaja, za ukupno 19 poena. Imao je i pet skokova. Pratio ga je Jorgos Printezis sa 17 poena i osam uhvaćenih lopti. Nikola Milutinov je za osam minuta na parketu ubacio četiri poena. Kej Si Rivers je bio najbolji u Realu sa 17 poena, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Gustavo Ajon je učestvovao sa sedam poena, 10 skokova i tri ukradene lopte.

Sada se na deobi trećeg mesta u grupi F, sa skorom od po šest pobeda i poraza, nalaze čak pet ekipa: Olimpijakos, Himki, Real Madrid, Barselona Lasa i Brose Baskets! Olimpijakos će u naredna dva duela igrati protiv Himkija u Rusiji i protiv CSKA u Grčkoj. Real Madrid će ići na noge Laboral Kući i dočekati Himki.

Olimpijakos - Real Madrid 99:84 (23:17, 30:16, 20:21, 26:30)

Dvorana: "Dvorana mira i prijateljstva"; Gledalaca: 11.640; Sudije: Roča, Pukl, Vojinović.

Olimpijakos: Džonson-Odom 3, Hanter 5, Papapetru 7, Spanulis 17 (6as), Stroberi 5, Milutinov 4, Printezis 17 (8sk), Agravanis, Mancaris 19 (5sk), Vorik 8 (5sk), Heket 5, Papanikolau 8 (9sk). Trener: Janis Svariopulos.

Real Madrid: Rivers 17 (4as, 3ul), Fernandez, Noćioni 9, Mačiulis 6, Rejes 6 (7sk), Rodrigez 11 (4as), Ajon 7 (10sk, 3ul), Kerol 11, Lima (4sk), Ljulj 17, Tompkins, Tejlor. Trener: Pablo Laso.

(foto: gazzeta.gr)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.