LŠ: Siudad Real - Kil u polufinalu

Izvor: B92, Beta, 04.Maj.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Siudad Real - Kil u polufinalu

Rukometaši Siudad Reala i Kila sastaće se u polufinalu završnog turnira Lige šampiona, a drugi par čine Barselona i Čehovski Medvedi, odlučeno je žrebom u Beču.

Prva polufinalna utakmica na programu je 29. maja u 15.30 časova, a drugi duel počinje u 18 sati. Finale i utakmica za treće mesto igra se u nedelju 30. maja. Završni turnir održava se u Lankses areni u Kelnu.

Siudad Real i Kil su se protekle dve godine borili u finalu za titulu i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oba okršaja, španski predstavnik izlazio je kao pobednik. Prošle godine je duel dva tima naročito bio uzbudljiviji nego ikad ranije. „Zebre" su na svom terenu stigle do pet golova prednosti i vodili su početkom drugog poluvremena revanša sa 20:16. Međutim, ekipa Talanta Dušebajeva napravila je neverovatan preokret i stigla do druge uzastopne titule.

Siudad Real je ove sezone samo jednom poražen u Ligi šampiona, u prvoj utakmici četvrtfinala protiv HSV Hamburga.

Barselona, koja ima sedam titula u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, pokušaće preko Čehovskih Medveda da dođe do prvog finala još od sezone 2004/2005.

Liga šampiona, polufinale:

Siudad Real (Španija) – Kil (Nemačka)

Barselona (Španija) – Čehovski Medvedi (Rusija)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.