Kraljice atletike

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2011, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljice atletike

31.08.2011. -

Još dve zlatne medalje osvojili su Rusi na svetskom šampionatu u lakoj atletici u južnokorejskom gradu Tegu. Prva je u trci na 3 hiljade metara s preponama – stiplčezu – postala Julija Zaripova, i sad već trostruka svetska šampionka u brzom hodanju na 20 kilometara postala je Olga Kaniskina.

Julijin nastup na ovogodišnjem šampionatu su praktično svi mediji nazvali šampionskim. Samo pravi lideri mogu da finiširaju u gordoj samoći. Pritom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dok se većina sportista na tako dugim distancama izdvoji tek u završnici trke Julijina leđa suparnice su mogle da posmatraju svih 3 hiljade kilometara. Konkurentkinje su jedva uspevale da uhvate tempo koji je Ruskinja nametnula, ali nisu uspele da je stignu. Posle finiša Julja se radovala i izjavila je da uopšte nije očekivala upravo takvu pobedu, koja je za nju bila neočekivano laka. I odmah je precizirala. „Prosto, dobro sam se spremila":

Krug pre finiša sam već shvatila da me niko neće stići. I čak mi je bilo nekako nezanimljivo da trčim. Mislim da treba lepo pobeđivati, u borbi, ali mi je u principu vrlo drago što se pokazalo da sam jača od svojih suparnica.

Start Olge Kaniskine na šampionatu je praćen s posebnom pažnjom. Radi se o tome što organizatori svakodnevno štampaju program na čijim koricama prikazuju favorita dana. Potencijalni šampioni prva četiri dana nisu opravdali nade. I to su doživele fijasko svetske zvezde od kojih se očekuju samo pobede. To su i sprinter Husein Bolt, skakači s motkom Stiven Huker i Jelena Isinbajeva, atletičar u trci s preponama Dajron Robles. Peta je na korice dospela Olga Kaniskina, olimpijska šampionka iz Pekinga i dvostruka pobednica na svetskim šampionatima u brzom hodanju.

Na sreću, sudbina junaka s prethodnih korica, zaobišla je Ruskinju. Ona je potvrdila svoj status najbolje, zauzevši prvo mesto u brzom hodanju na 20 kilometara. „Vrlo sam srećna što sam uspela da pobedim, - rekla je posle finiša Olga Kaniskina. – Volim ono čime se bavim, zato mi nije potrebna dodatna motivacija kad izlazim na start. Nikad ne mislim koliko medalja već imam i na koliko takmičenja sam već pobedila. Sve misli su mi zaokupljene samo predstojećim startom."

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruska reprezentacija izbila na drugo mesto na svetskom šampionatu u atletici

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2011, 10:43

01.09.2011. -..Ruska reprezentacija je izbila na drugo mesto u ukupnom plasmanu posle pet dana takmičenja na svetskom šampionatu u atletici, koji se održava u južnokorejskom gradu Tegu. Rusi su osvojili deset medalja – četiri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane. Prvo mesto i dalje čuva...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.