Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 23:33

Jokić igrač meseca

Još jedan pokazatelj da je na pravom putu

Po prvi put u karijeri Nikola Jokić odabran je za igrača meseca u Zapadnoj konferenciji NBA lige! I drugi je Srbin kome je to pošlo za rukom. Prethodno je to uspeo Predrag Stojaković u dresu Sakramento Kingsa u novembru 2003. godine.

S obzirom da je sezona počela u decembru, Jokić je dobio nagradu za najboljeg u decembru i januaru.

Džoel Embid odabran je za igrača meseca na Istoku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Vašington post: Jokić prednjači u MVP trci

Podsećanja radi, dve nedelje uzastopno Nikola Jokić bio je proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije i tako je postao prvi košarkaš Denvera kojem je to pošlo od ruke nakon Karmela Entonija koji je isti uspeh ostvario pre 15 godina.

Jokić beleži 26,8 poena, ima 11,8 skokova i 8,6 asistencija po utakmici ove sezone. Prosečno je tokom minule sedmice postizao postizao 30,8 poena, uz 10.8 skokova i 62 odsto šuta iz igre.

Srpski centar ove sezone šutira 57,4% procenta iz igre, od toga 38,4% za tri i 83,6% sa linije za slobodna bacanja. I nikad ih više nije izvodio - 5,8 po utakmici.

Već je uspeo da ostvari i rekord u asistencijama (18 protiv Hjustona), pa rekord u ukradenim loptama (sedam protiv Minesote). Stigao je i do rekordna 22 skoka prtiv Finiksa, ima već pet tripl-dablova, a izjednačio je i rekord u datim poenima - 47 protiv Jute. Mogao je da napadne i 50.

Na dobrom je putu da se pojavi na trećem uzastopnom Ol star vikendu. To je od naših igrača samo uspelo, i u tom slučaju, Peđi Stojakoviću.

Ako ovako nastavi, mogao bi da napadne i zvanje MVP-ja.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.