Janko ide dalje

Izvor: RTS, 31.Avg.2010, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko ide dalje

Janko igrao i pobedio. U svom stilu, u meču punom preokreta Tipsarević uspeo da slomi protivnika i reši meč u svoju korist. U prvom kolu Otvorenog prvenstva Amerike Janko Tipšsarević je uspeo da savlada Belgijanca Olivijea Rohusa sa 3:1 (4:6, 7:5, 7:6, 6:2).

Da li je Janko uspeo da se vrati u formu. Janko Tipsarević 44 na ATP listi savladao je Olivijea Rohusa koji je 74. na ATP rang-listi. Janko se dosta mučio, ali je uspeo da pokaže da su loše igre prošlost i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na pravom putu da se vrati na mesto koje mu pripada.

Prvi set doneo je veliku borbu. Rohus je prvi stekao brejk prednosti. Tipsarević uspeva da izjednači, međutim, protivnik ponovo uspeva da napravi brej i reši set u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu vodila se izjednačena borba. Oba tenisera osvajala su svoje servise sve do rezultata 5:5. Na servis Belgijanca Janko uspeva da napravi brejk, potom osvaja svoj servis gem za 7:5 u drugom setu.

Velika borba viđena je i u trećem setu.  Oba tenisera ponovo su osvajala svoje servise. Pri rezultatu 4:3 za protivnika, Tipsarević gubi svoj servis - 3:5. Međutim, Janko se nepredaje, napada i stiže do izjednačenja, a kasnije i do taj-brejka. U taj-brejku na terenu je bio samo jedan teniser - Tipsarević, za tili čas rezultatom 7:0 rešava taj-brejk u svoju korist.

Posle uvodnih gemova koje su teniseri rešili u svoju korist Janko osvaja servis protivnika, a potom i svoj servis bez izgubljenog poena i brzo stiže do prednosti od 4:1 u četvrtom setu.  Belgijanac nema rešenja za igru našeg tenisera. Janko nastavlja sa fantastičnom igrom,  međutim, Rohus uspeva da osvoji svoj servis, iako se suočio sa dve vezane brejk lopte.  Naš teniser lako osvaja svoj servis 5:2.

Na servis protivnika Tipsarević stiže do dve vezane meč lopte, koristi drugu za konačnih 6:2 u četvrtom setu.

Tipsarević - O. Rohus 3:1 (4:6, 7:5, 7:6/7:0/, 6:2)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tipsarević posle pet godina savladao Rohusa

Izvor: Blic, 31.Avg.2010

Janko Tipsarević se plasirao u drugo kolo US Opena pobedivši Belgijanca Olivijea Rohusa sa 4:6, 7:5, 7:6(0), 6:2 a za narednog rivala imaće Endija Rodika...Početak meča nije davao mnogo razloga za optimizam srpskom teniseru jer je njegov rival brzo stigao do 3:1, a iako je Janko uspeo da uzvati...

Nastavak na Blic...

TIPSAREVIĆ U DRUGOM KOLU JU ES OPENA

Izvor: Kurir, 31.Avg.2010

BEOGRAD - Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva u Njujorku, pošto je na startu turnira savladao Belgijanca Olivijea Rokisa sa 4:6, 7:5, 7:6 (7:0), 6:2. Dejvis kup reprezentativac Srbije će u drugom kolu igrati protiv devetog nosioca, Amerikanca Endija Rodika koji je savladao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.