Izdaja

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 10:48

"Izdaja"

Navijačke grupe šest najvećih engleskih klubova koji su se udružili u osnivanje Superlige se oštro protive predlogu novog takmičenja van UEFA.

Navijačka grupa Liverpula pod nazivom "Šenklijev duh" (Spirot of Shankly, SOS) je "zgrožena" odlukom vlasnika kluba, američke korporacij Fenvej Sports grup (FSG).

"FSG ignoriše navijače u svojoj nemoljivosti i pohlepi u poteri za novcem. Fudbal je naš, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije njihov. Klub je naš, nije njihov", objavili su na društvenim mrežama iz SOS.

Pristalice Junajteda su istakle da je predlog Superlige "potpuno neprihvatljiv" i da ESL "ide protiv svega što fudbal i Mančester junajted predstavljaju i zastupaju".

Čelsijevi navijači su potez nazvali "neoprostivim" i dodali da "fudbalski navijači širom sveta osećaju "potpunu izdaju".

Navijači Totenhema smatraju da je ESL "pokreću srebroljublje i lični interes na štetu dragih vrednosti igre".

Arsenalovi fanovi su dogovor klubova nazvali "smrću Arsenala i sportskih institucija", dok pristalice Sitija smatraju da ideja pokazuje "da oni koji su uključeni nemaju obzira prema tradiciji" i da su "odlučni u borbi protiv Superlige".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Stidim se što je moj Mančester junajted deo ove priče"

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Bivši kapiten Mančester junajteda i engleske reprezentacije Rio Ferdinand napao je čelnike kluba zbog učešća u osnivanju Superlige...Junajted je jedan od 12 klubova koji su se "odmetnuli" od UEFA, a njegov predstavnik Džoel Glejzer je izabran i za jednog od dva potpredsednika takmičenja...U Superligi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.