Igrali se Pingvini

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrali se Pingvini

Kad` te hoće, hoće te! Uvidevši da su u odličnoj formi, oklopnici Pitsburg Pingvinsa ne propuštaju nijednu priliku da do vrha napune protivničke mreže, zbog čega ne treba da čudi što su nanizali već 11 trijumfa za redom.
Na 11 pobeda, Pingvini su seriju produžili trijumfom nad Toronto Mejlp livsima od 5:2. U meču u kom su Pingvini poveli sa 4:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i potom stali, čuvajući se za druge protivnike, tri asistencije upisao je Kris Kunic, dok su kapiten Sidni Krozbi i Mark Letsu po dva puta pogodili mrežu Jonasa Gustafsona. Osim pomenutih u strelce se upisao i Paskal Dupi. Na drugoj strani po gol za Toronto postigli su Tajler Bozak i Mihail Grabovski.
U seriji, ali poraza, su oklopnici Detroit Red vingsa, koji su treći uzastopni neuspeh doživeli na svom ledu u sudaru sa Nešvil Predatorsima. Za razliku od meča protiv Atlante, kada im vođstvo od 2:0 nije bilo dovoljno, ovoga puta Predatori su prednost, pretvorili u pobedu. Osetniju prednost Predatorima doneli su Kolin Vilson i Martin Erat, da bi tačku na I stavio Žan – Pjer Dimon. Jedini vredan pomena u dresu Detroita bio je Pavel Dacjuk, strelac jednog i asistent kod gola Johana Francena.
Rezultat: Filadelfija – San Hoze 4:5 (0:1, 3:0, 1:3, 0:0, 0:1 (0:2)), Pitsburg – Toronto 5:2 (1:0, 3:0, 1:2), Detroit – Nešvil 2:3 (0:1, 1:1, 1:1), Čikago – Dalas 5:3 (2:0, 2:3, 1:0), Vankuver – Anahajm 5:4(2:1, 0:2, 2:1, 0:0, 1:0 (1:0)).


Zvezde večeri
o Rajan Kesler (Vankuver) dva gola i asistencija
o Sidni Krozbi (Pitsburg) dva gola
o Logan Kutur (San Hoze) gol

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

NHL: 11. pobeda Pingvinsa u nizu!

Izvor: S media, 09.Dec.2010

"Pingvini" ne znaju za šalu!..Hokejaši Pitsburga ne propuštaju nijednu priliku da do vrha napune protivničke mreže, a ovog puta, 11. put u nizu, stradali su igrači Toronta 5:2. Domaći su poveli 4:0, zatim stali, pa je ostatak meča samo predstavljao formalnost. Tri asistencije upisao je Kris Kunic,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.