Hoćeš da ideš? Marš iz tima!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoćeš da ideš? Marš iz tima!

Frka u Sautemptonu...

Jedan od najtraženijih štopera Premijer lige Virdžil van Dajk izbačen je iz tima zbog toga što je izrazio želju da ode, odlučio je Sautemptonov menadžer Maurisio Pelegrino!

Bombastičnu vest doneo je novinar dnevnika Sautern Dejli Eho Adam Lejč, koji se bavi pokrivanjem i izveštavanjem upravo iz redova Sautemptona! Do strašnog raspleta došlo je zbog toga što je Van Dajk poručio Pelegrinu da želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ode iz kluba. Novi strateg Svetaca reagovao je burno, izbacio holandskog štopera iz tima i naredio mu da odsad trenira samo individualno. Kako se navodi, to znači da Van Dajk više neće biti deo ekipe u pripremama za novu sezonu.

Van Dajk će raditi sam i tokom naredne sedmice, dok će njegovi saigrači odleteti za Francusku, gde će odraditi deo priprema.

Pelegrino je nedugo posle donošenja važne odluke dao i izjavu upravo pomenutom listu i izjavio da je Sautemptonov stav da Van Dajk nije na prodaju, te da se nada da će igrač razmisliti još jednom o svojoj budućnosti.

"Dečko je izjavio da nije dostupan za Sautempton, da ne može da igra jer želi transfer u drugi klub. A ja sam odmah doneo svoju odluku. Rekao sam mu da će morati da trenira sam ako već ne želi da bude uključen u rad ekipe. Sada će raditi sam, pa ćemo videti šta će biti. Moj odnos sa Virdžilom je odličan, od prvog dana sam mu stavio do znanja šta je naš cilj i mi ne odustajemo od toga", rekao je Pelegrino i nastavio:

"Ne mogu da radim s nekim ko nije 100 odsto spreman da radi sa timom. Meni su potrebni igrači koji žele da daju 1.000 odsto za Sautempton. Nadam se da će Virdžil ovih dana još jednom razmisliti o svemu".

Upitan da prokomentariše šta bi moglo da se dogodi ako Van Dajk nastavi sa ovakvom politikom, Pelegrino je imao prilično čudan stav.

"Nadam se da će Virdžil shvatiti da ga klub sigurno neće prodati".

A šta Virdžila čeka na tržištu? Liverpul, pre svih, s tim da Jirgen Klop sada mora da bude vrlo oprezan po pitanju kontaktiranja sa čelnicima Sautemptona. Podsetimo, Sveci su pretili da će tužiti Liverpul zbog nezakonitog stupanja u kontakt s Van Dajkom. Sa Enfilda je ubrzo stiglo izvinjenje u kojem je dalje pisalo da klub neće više kontaktirati sa Holanđaninom, ali sada bi stvari mogle značajno da se promene.

U priču bi mogao da se uključi i Arsenal, o čemu pretežno spekulišu ostrvski mediji, ali je veliko pitanje da li Arsen Venger ima nameru da dovodi još jednog štopera posle Seada Kolašinca ovog, te Škodrana Mustafija prošlog leta. S tim da Kolašinac može da bude i levi bek po potrebi. Sa Van Dajkom se u vezu dugo dovodio i Čelsi, ali su ta vrata sada zatvorena, pošto je Antonio Konte u međuvremenu dobio Antonija Ridigera.

Dakle, Van Dajk nema previše opcija, ali čim traži da ode, znači da ima nešto što ga čeka.

A šta, videćemo...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Van Dajk želi da napusti Sautempton, trenira odvojeno od ekipe

Izvor: RTS, 21.Jul.2017

Fudbaler Sautemptona Virdžil van Dajk trenira odvojeno od ekipe, nakon što je obavestio trenera Maurisija Pelegrina da želi da napusti klub, preneli su britanski mediji. . .Za 26-godišnjeg holandskog reprezentativca je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.