Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton ispred Brazilaca

Luis Hamilton je pobednik trke za Veliku nagradu Nemačke. Britanac je trijumfovao ispred Brazilaca Nelsinja Pike i Felipea Mase i na taj način ostvario četvrtu pobedu ove sezone i povećao prednost u trci za konačni plasman.

Vozač Meklarena koji je obezbedio pol poziciju na treningu, rutinski je došao do pobede. Jedino je incident sredinom trke kada je Tim Golk imao udes naterao Hamiltona da se bori za prvo mesto. Tada je na stazu izašao sejfti kar, a Britanac je u boks otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u trkačkim uslovima, pa je na stazu izašao tek na četvrtom mestu. Međutim, pošto ga je timski kolega Heiki Kovalainen propustio, u poslednjih 10 krugova Hamilton je prestizanjem Mase i Pikea došao do zasluženog trijumfa.

- Imamo odličan tim i najbrži auto tako da sve odlično funkcioniše. Ovo je bio jako dobar vikend, bili smo moćni i jako je bitno da ovako i nastavimo - rekao je Hamilton, pobednik Velike nagrade Nemačke.

Hamiltonova poslednja prepreka ka trijumfu bio je mladi Brazilac Nelsinjo Pike, sin Nelsona Pikea, koji je bio najveće iznenađenje trke. Vozač Renoa je završio na drugoj poziciji, a kratko je čak bio i na prvom mestu.

- Imali smo savršenu strategiju. Da sam bio agresivniji, ne bih bio tu gde jesam - bio je presrećan nakon trke Pike junior.

MEKLAREN PRIŠAO FERARIJU

Generalni poredak u konkurenciji vozača:

1. Hamilton 58, 2. Masa 54, 3. Raikonen 51, 4. Kubica 48, 5. Hajdfeld 41...

Generalni poredak u konkurenciji konstruktora:

1. Ferari 105, 2. BMV Zauber 89, 3. Meklaren  Mercedes 86, 4. Tojota 25, 5. Red Bul - Reno 24...

Kimi Raikonen još jednom nije uspeo da se domogne pobedničkog postolja pošto je trku završio na šestom mestu, a slab plasman na stazi Hokenhajm zabeležili su i Robert Kubica (7) i Fernando Alonso (11).

Sledeća trka „najbržeg cirkusa na svetu“ održaće se za dve nedelje na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

Plasman: 1. Hamilton 10 bodova, 2. Pike 8, 3. Masa 6, 4. Hajdfeld 5, 5. Kovalainen 4, 6. Raikonen 3, 7. Kubica 2, 8. Vetel 1.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.