Izvor: Piplmetar.rs, 03.Mar.2024, 07:31

FA kup

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su izbacili Sautempton na „Enfildu“ pobedivši sa 3:0 (1:0).
Tek što su se „otreznili“ posle proslave trofeja Karabao kupa, izabranici Jirgena Klopa su imali novi izazov u cilju napada na sva četiri moguća odličja. Nemac je praktično igrao sa akademcima, izuzev Van Dajka, Eliota, Gomeza i Gakpa. Kasnije je ušao Konate, ali sve u svemu, brdo mladih igrača je bilo na terenu. 
Sautempton je isprva >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pružio fenomenalan otpor. Stvarali su prilike, pogađali stativu, Kvivin Keleher je „čupao“ svoj tim u ponekim navratima i zaista je gost bio vrlo blizu prednosti. Odlične situacije imali su Kamaledin Sulemana i Seku Mara čiji je gol poništen posle svega jednog minuta igre.
No, „crveni“ su preko golova Luija Kumasa iz 44. minuta kada je niskim udarcem prevario Lamlija, a potom i Džejdena Dansa iz 73. koji je takođe upisao prvenac na briljantan način,  došli do mirne pobede.
*
 Dans je istu potvrdio u 87. minutu kada je natrčao na odbitak i savladao Lamlija.Videli smo i tračak istorije. Naime, najmlađi fudbaler u istoriji Liverpula koji je zaigrao u FA kupu bio je Trejmoris Najoni, momak rođen 2007. On je dobio šansu u poslednjih 15 minuta.
Fudbaleri Mančester junajteda minimalnim rezultatom pobedili su Notingem Forest na „Siti graundu“, a junak meča bio je Kazemiro.
Brazilac je u 89. minutu prekinuo ne tako zanimljiv meč, pa Junajted može mirno da se okrene ostalim obavezama. Svakako, biće zanimljivo videti šta će reći Erik ten Hag posle ovog duela koji u poslednje vreme ima vrlo neutemeljene izjave.
Junajted će u četvrtfinalu ugostiti upravo Liverpul sredinom marta me

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.