Izvor: Blic, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1 u dimu cigareta

F1 u dimu cigareta

Sudbina Formule 1 direktno je vezana za novac koji ulažu bogate duvanske kompanije. To je mišljenje prvog čoveka F1 Bernija Eklestona, koje se ne razlikuje od stavova vlasnika timova.

- Ako izgubimo sponzore iz duvanske industrije, pojaviće se velika rupa u budžetu timova. Ljudi ne shvataju koliko F1 zavisi od njihovog novca. Čak i timovi kao što je Ferari ne mogu da sami finansiraju 18 trka u godinu dana - dodao je Ekleston.

Polovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << timova direktno zavise od 'duvanskog dima', jer donacije kompanije 'Filip Moris' čine veći deo budžeta Ferarija.

- Ferari bi u tom slučaju morao da se odrekne vazdušnog tunela, ili jedne od staza za testiranje. Pored italijanske ekipe dosta bi istrpeo i BAR, kao i Meklaren - smatra Ekleston.

Zakoni EU planiraju da reklamiranje duvanskih proizvoda zabrane i na internetu, radiju i televiziji...

- Ne želim da na početku sezone razmišljam o sponzorima i novcu. Plan je da odbranimo titule, jer imamo najboljeg vozača - Mihaela Šumahera. Novi ferari pokazuje da će biti brži i pouzadaniji od F-2003GA - rekao je Žan Tod, šef Ferarija. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.