Efes je u četvrtfinalu

Izvor: MVP.rs, 23.Mar.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efes je u četvrtfinalu

Razrešena je još jedna dilema kada je u pitanju  plasman u plej-of.

U veoma uzbudljivoj utakmici u "Abdi Ipekči areni" košarkaši Anadolu Efesa uspeli su da savladaju gradskog rivala Fenerbahče i plasiraju se u TOP8 fazu Evrolige. Tim Velimira Perasovića briljirao je tokom većeg dela susreta sve do ulaska u igru Bogdana Bogdanovića koji se nakon kraće pauze vratio na parket. Utakmica je ušla u neizvesnu završnicu, ali je ipak sreća bila na strani Anadolu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Efesa i trijumf rezultatom 80:77.

Na nešto više od dva minuta pre kraja treće deonice domaći su vodili sa 17 poena prenosti. Ipak, usledilo je opuštanje i sjajna igra, pre svi Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića. Fener je u tim trenucima napravio veliku seriju smanjivši prednost na svega četiri poena minusa šest minuta pre kraja utakmice. Razlika je do samog kraja varirala od četiri do osam poena, sve do poslednjeg napada kada Efes gubi loptu pri izvođenju bočnog auta, a Fener dobija poslednji napad pri rezultatu 78:76. Na žalost navijača turskog šampiona, ali i Crvene zvezde mts Bogdanović promašuje šut za tri poena i odvodi Efes u doigravanje.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Brajant Danston sa 14 poena. Poen manje upisao je Džejson Grejndžer, uz pet asistencija i četiri skoka, dok su po 10 pogodaka zabeležili Brendon Pol i Derik Braun. Sa druge strane najefikasniji je bio Bobi Dikson sa 19 poena i osam skokova, ali pre svih najveće zasluge za povratak u meč zaslužuje Bogan Bogdanović koji je samo igrom u drugom poluvremenu sakupio 16 poena, uz četiri asistencije i dva skoka. Pored njih dvocifreni su bili i Nikola Kalinić sa 12 poena, te Melih Mahmutoglu koji je upisao 10.

Ovim porazom, trećim u poslednja četiri susreta, Fener je ugrozio svoju četvrtu poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu koju je dugo čuvao, tako da će im se pobednik susreta Panatinaikos Superfuds Baskonija priključiti u deobi četvrte pozicije sa skorom 17-11.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.