Danas protiv Grka

Izvor: Politika, 09.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas protiv Grka

Pobeda omogućuje našoj reprezentaciji da u drugu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu za odbojkaše u Rusiji ne uđe praznih ruku. – Utakmica počinje u 18 č po našem vremenu

Večeras u 18 časova u petrogradskoj dvorani Jubilarna naši odbojkaši igraju poslednju utakmicu u prvom delu 25. evropskog prvenstva. Protivnik im je Grčka, koja je pobedila Holandiju s 3:2, a izgubila od Nemačke s 3:0. Upoređivanje rezultata kazuje da ne bi trebalo da strepimo: Holanđane >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << smo pobedili s 3:0, a od Nemaca jesmo izgubili, ali smo im za razliku od Grka uzeli jedan set. Ipak, imamo i druge osnove za optimizam uoči važnog okršaja. U naredni krug idu tri reprezentacije i prenose bodove. Zato je važno da ne odemo praznih ruku, jer bi onda polufinale bilo stvarno mnogo daleko.

Uoči šampionata naši reprezentativci nisu zanemarivali Grke, ali nisu mnogo razmišljali o njima. Selektor Kolaković je ukazao da su promenili sastav, imaju svoje probleme, ali i veliku želju da se dokažu.

Grčki selektor Aleksandros Leonis je vratio u tim 36-ogodišnjig Kravarika, Slovaka, koji odavno igra kao grčki državljanin. Tu je i dugogodišnji kapiten reprezentacije Marios Gijurdas (34), tako da su nam glavne poluge u njihovoj ekipi odlično poznate.

Grci su, bar javno, bili skromni. Nadaju se trećem mestu u našem skupu i prolaskom u naredni krug bi bili sasvim zadovoljni. Pobedom protiv Holandije su, smatraju, to praktično i obezbedili, pa protiv nas mogu da igraju rasterećeno.

Naša reprezentacija je odlično počela i igrom protiv Holanđana podsetila na svoje šampionske godine. Protiv Nemaca su naši igrači bili odlični u prvom setu, a onda su počeli da posustaju. Nema uređaja kojim bi se to izmerilo, ali se čini da je bitno uticalo to što su Nemci bili slobodni prvog dana, pa su iskoristili zamor naših.

Sada je i to u našu korist. Juče su naši odbojkaši predahnuli, pa osveženi ulaze u okršaj s Grcima, koji se protiv Nemaca ili nisu mnogo trudili, ili im nisu dorasli kao suparnici, pa su u prvom setu osvojili 17 poena, u drugom 19, a u trećem samo 15.

U svakom slučaju, Srbija u današnji okršaj s Grčkom ulazi kao favorit. Istina, nismo ono što smo nekada bili, reprezentacija nam je podmlađena, ali su nam glavni igrači i dalje svetski asovi i to bi trebalo da bude dovoljno da se ne mučimo mnogo s večerašnjim suparnikom.

I. C.

[objavljeno: 09.09.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.