Izvor: Blic, 13.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekam Bekama do finala Mondijala

Čekam Bekama do finala Mondijala

LONDON - Engleska je na nogama jer još od skandala Bila Klintona sa Monikom Levinski nijedan deo ljudskog tela nije bio udarna vest u gotovo svim zemljama sveta. Tako je tabloid 'Miror' opisao povredu Dejvida Bekama, koji je protiv Deportiva polomio stopalo leve noge i za sada je neizvesno da li će kapiten predvoditi reprezentaciju Engleske na Svetskom prvenstvu.

- Naravno da sam spreman za rizik kada je Dejvid Bekam u pitanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je naš kapiten i dok god postoji i jedan promil šansi da zaigra, ja ću ga voditi na Mondijal - izjavio je Sven Goran Erikson, selektor 'Gordog Albiona'.

Najveći britanski lekari takmiče se na radiju, televiziji i novinama u procenama koliko će Bekam odsustvovati sa terena, a kao optimalna opcija pominje se sedam nedelja. To znači da će Dejvid Bekam početi da trenira krajem maja, a Englezi prvu utakmicu na Mondijalu igraju 2. juna protiv Švedske. - Možda ćemo prvi deo SP morati da odigramo bez Dejvida, ali ja sam optimista i čekaću ga sve do finala ako treba - dodao je Erikson.

Pisma podrške kapitenu Engleske stižu iz Australije, Južne Afrike, Rusije, a najviše iz Kine, odakle navijači poručuju da su sa Bekamovim stopalom 'pukla' i njihova srca.

Engleze, ipak, najviše boli što je Bekama povredio Aldo Dušer, za njih nepoznat fudbaler, ali iz dobro poznate zemlje - Argentine. Engleska i Argentina već decenijama ratuju, što zbog fudbala, što zbog Foklandskih ostrva, a zanimljivo je da će se dve velesile sastati i 7. juna na Svetskom prvenstvu.

- Životinja se neće izviniti za divljačko ponašanje - piše u visokotiražnom 'Sanu', dok 'Dejli telegraf' traži zvanično izvinjenje Argentine i sarkastično preti da u protivnom treba poslati specijalne jedinice. Mediji u Engleskoj navode da je Dejvid Bekam pre četiri godine završio učešće na SP, kada je nezasluženo dobio crveni karton posle simuliranja Argentinca Dijega Simeonea.

- Teško mi je, ali obećavam da ću se oporaviti do 15. maja i finala Lige šampiona - poručio je Dejvid Bekam, koji je, izgleda, najveći optimista kada je u pitanju povratak na teren. A. P. Kopačke od kengurove kože

LONDON - Društvo za zaštitu životinja Velike Britanije uputilo je pismo Dejvidu Bekamu, ali ne sa željama za brzi oporavak, već sa molbom da baci nove kopačke 'Adidas predator', koje se prave od kengurove kože. - U ovom trenutku kenguri se praktično istrebljuju, kako bi se od njihove kože pravile fudbalske kopačke. Većini kengura se noge seku dok su još živi, što je divljački čin - piše u saopštenju Društva.

Pored Bekama, navedene kopačke nosi i Majkl Oven iz Liverpula.Iz 'Adidasa' su priznali da koriste kengurovu kožu, ali da se proizvodnja obavlja po svetskim standardima i da životinje nisu pred istrebljenjem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.