Botasu pol na Interlagosu, debakl Hamiltona!

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Botasu pol na Interlagosu, debakl Hamiltona!

Vozač Mercedesa Valteri Botas startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi Brazila, pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Finac je do druge pol pozicije ove sezone, a treće u karijeri, došao sjajnim krugom na stazi "Interlagos" u vremenu od 1:08.322 minuta.

Botasu će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 17 časova, pridružiti Sebastijan Fetel u Ferariju, dok će treći biti drugi vozač italijanskog tima Kimi Raikonen.

Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << šampion Luis Hamilton pretposlednju trku će startovati pri začelju, u zavisnosti od kazni koje budu izrečene drugim vozačima, pošto su kvalifikacije za njega završene vrlo brzo pošto su počele.

Britanac je izgubio kontrolu nad svojim bolidom, izleteo sa staze i potom udario u zaštitnu ogradu. Za vozača Mercedesa to je prvi put da je eliminisan u prvom delu kvalifikacija od Velike nagrade Belgije prošle godine.

U njegovom odsustvu zasijao je Botas, koji je za 38 hiljaditinki pobedio Fetela, dok Raikonen nije zapravo ni učestvovao u borbi za pol poziciju. Najbolju trojicu sledio je Maks Ferstapen u bolidu Red Bula, ispred svog timskog kolege Danijela Rikarda, vozača Serhija Peresa i Fernanda Alonsa u Meklarenu. Prvu desetoricu kompletirali su vozači Renoa Niko Hilkenberg i Karlos Sains i miljenik domaće publike Felipe Masa.

Prvi deo kvalifikacija obeležilo je Hamiltonovo odustajanje, a pored toga nije bilo nikakvih iznenađenja. Tada su kvalifikacije završili dvojac Zaubera i po jedan vozač Zaubera i ekipe Toro Roso. Paskal Verlajn je bio prvi ispod crte, ispred Pjera Gaslija, Lensa Strola i Markus Erikson, a Hamilton jedini nije uspeo da ostvari vreme.

U drugom delu nije bilo mnogo uzbuđenja, a tada je došao red na Brendona Hartlija da ne upiše krug, pa je morao da se zadovolji 15. mestom. Vozaču Fors Indije Estebanu Okonu malo je falilo da se plasira u poslednju rundu i zauzeo je 11. poziciju, ispred Romana Grožana u Hasu, vozača Meklarena Stofela Vandornea. Tada su eliminisani i Kevin Magnusen u bolidu Hasa i Hartlija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Botasu pol u poslednjem krugu, udes Hamiltona

Izvor: B92, 11.Nov.2017

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju u trci za Veliku nagradu Brazila u Sao Paulu...Botas je svoju treću pol poziciju u karijeri osvojio u poslednjem krugu kvalifikacije, koji je završio za 01:08,322 minuta...Finac je u poslednjem krugu prestigao Sebastijana Fetela, od koga je bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.