Izvor: Blic, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojović razbio blok Tunižana

Bojović razbio blok Tunižana

Novi trijumf odbojkaša. Reprezentacija SCG savladala je Tunis sa 3:0 (25:21, 25:12, 25:23), danas je na Svetskom prvenstvu slobodan dan, dok će plavi u utorak (8 časova) igrati protiv Koreje.

Na klupi su se ovoga puta odmarali Ivan Miljković, Vanja Grbić i Andrija Gerić, dok je selektor Igor Kolaković prvi put od početka šampionata pružio šansu i rezervnom korektoru Dejanu Bojoviću.

- Za razliku od prošle utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv Kazahstana, odigrali smo mnogo bolje u odbrani. Imamo još dva meča do kraja prvog dela takmičenja i želimo da zadržimo visok nivo igre. Verujem da ćemo uspeti u tome, jer su protiv Tunisa neki od naših najboljih igrača bili na klupi - izjavio je Kolaković.

Odbojkaši SCG najubedljiviji su bili u drugom setu, ponovo je odlično funkcionisao blok sa Bjelicom i Podraščaninom, dok je kapiten Nikola Grbić kao i uvek držao sve konce igre.

- Iako smo slavili sa 3:0 u setovima, utakmica je bila izuzetno teška. Želeo bih da čestitam Tunisu na sjajnoj igri, sada imamo dan odmora. Do sada smo dobro igrali, treba samo da nastavimo tako - rekao je Nikola.

Plavima je do kraja prvog kruga ostalo da odigraju utakmice protiv Koreje i Kanade, dok se u nastavku Svetskog prvenstva naša grupa 'ukršta' sa grupom A u kojoj se nalaze Poljska, Japan, Portoriko, Argentina, Kina i Egipat. Izabranike selektora Igora Kolakovića, koji su prilikom žreba dobili mnogo lakše protivnike u odnosu na drugi deo kostura, najteže utakmice očekuju tek u razigravanju za medalje (polufinalni meč).

Najveće iznenađenje u 3. kolu predstavlja trijumf Francuske protiv Brazila (3:1), dok su Bugarska, Italija i Rusija opravdali ulogu favorita.

V. Nestorović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.