Adio “azuri”

Izvor: RTS, 27.Jan.2012, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adio “azuri”

Italijani zapretili, srpska reprezentacija se “naljutili” i potopili protivnika. U prvom polufinalu Srbija savladala Italiju rezultatom 12:8. U finalu protiv Crne Gore. Meč se igra u nedelju od 15.30 časova. Direktan prenos na Prvom programu.

Naši reprezentativci pokazali svu snagu i moć velikog tima. Italijani imali snage za 12 minuta. Naši dodali gas, preplivali protivnika i serijom golova rešili svu neizvesnost na meču. Potom ga polako priveli kraju. Sledi finale, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protivnik Mađarska ili Crna Gora.

Počelo je žestoko na obe strane. Italijani su se bolje snašli u prvoj četvrtini. su prvi poveli. "Delfini" preokreću i vode sa 2:1. Loša odbrana rezultirala je sa tri gola u mreži naše selekcije. Ponovo uspevamo da uzvratimo i stignemo do izjednačenja, 4:4, ipak do kraja četvrtine Italijani uspevaju da vrate gol prednosti.

Bolja igra "delfina" u nastavku, pre svega u odbrani. Ponovo uspevamo da preokrenemo rezultat i vodimo sa 6:5. Ovog puta naši momci ne dozvoljavaju "azurima" da se vrate. Sve sigurniji smo u odbrani i na kraju poluvremena vodimo sa 8:6.

Italijani nemaju više snage, "delfini" se tek razigrali. Kraj neizvesnosti posle još dva gola u mreži protivnika. Dominacija naše ekipe, poigravanje sa protivnikom. Protivnik sveden na minimum, "azuri" uspeli u drugom poluvremenu da postignu po počasni pogodak u svakoj četvrtini, i to je bilo sve sa njihove strane.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Filip Filipović sa 3 pogotka, Aleksić, Udovičić i Mitrović sa po 2, Šaponjić, Prlainović i Ćuk po 1.

Srbija će u finalu igrati protiv Crne Gore, koja je u drugom polufinalu savladala Mađarsku sa 14:13, nakon produžetak. Finale se igra u nedelju, u 15.30 časova. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

Sada idemo po zlato

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je večeras da se ekipa protiv Italije u polufinalu Prvenstva Evrope trgla na vreme i da će sada pokušati da osvoji zlatnu medalju.

"Imali smo psihološki tešku utakmicu jer smo bili favoriti pred meč. U dobroj smo formi i igrali smo ceo turnir na visokom nivou a kada imate takvu situaciju teško je biti pribran i dobiti 'dobijenu' utakmicu. Italija je svetski šampion, ali mi smo uspeli posle nešto lošijeg starta da se vratimo u utakmicu i zasluženo pobedimo", rekao je Udovičić.

Selektor Udovičić je tokom prve četvrtine meča zamenio prvog golmana tima Slobodana Sora i u igru ubacio Branislava Mitrovića. "Promenio sam golmana jer trener nekada mora da preuzme rizik. Kvalitet jake ekipe je da ima dva odlična golmana. Danas Soro nije uhvatio dve tri lopte i razumljivo je da sam morao da trgnem ekipu", kazao je Udovičić.

Posle ubedljive pobede protiv Italije reprezentacija Srbije se okreće finalu, a selktor je ocenio da protivnik u tom finalu "nije presudan". "Idemo na zlato", rekao je on.

"Najvažnije je da smo ušli u finale. Čestitam svim momcima, borili smo se do poslednjeg trenutka. Pokušaćemo da osvojimo zlato", rekao je Živko Gocić.

"Trgli smo se posle prve četvrtine i zasluženo smo u finalu. Na kraju je bilo i malo čarki, ali ništa posebno", naveo je Prlainović.

Najbolji strelac Srbije Filip Filipović uporedio je ekipu sa teniserom Novakom Đokovićem,  koji se ranije danas plasirao u finale Australijen opena u Melburnu. "Nastavili smo kao Nole, njemu sve čestitke. Nadam se da ćemo se za dva dana radovati. Igrali smo prelepo, ali bilo je i tamnih momenata. Sada idemo da gledamo rukometaše", istakao je Filipović.

Kapiten Vanja Udovičić istakao je da se reprezentativci ne zadovoljavaju plasmanom u finale. "Samo ću da zahvalim ekipi, navijačima i na podršci iz Srbije. Još nismo rekli sve", poručio je Udovičić.

Jedan od mlađih članova nacionanog tima Stefan Mitrović dodao je da su Italijani još jednom pokazali da su opasan protivnik. "Zna se ko su Italijani u vaterpolu. Ipak, sada moramo da zaboravimo ovaj meč. Hvala navijačima, imao sam utisak kao da sam igrao u nekom od gradova u Srbiji", zaključio je Mitrović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.