Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 13:20

Српски тим за Олимпијске игре све бројнији - визу за Париз извадило 79 спортиста

Након што су му се придружиле и кошаркашице, тим Србије тренутно има 79 спортиста који ће учествовати на Олимпијским играма у Паризу.
Кошаркашице Србије су освојиле треће место на квалификационом турниру у Белему и избориле пласман на Олимпијске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << игре, па је тим који ће представљати Србију у Паризу све бројнији...
Пласман на Олимпијске игре у екипним спортовима обезбедили су кошаркаши, кошаркашице, одбојкашице, баскеташи и ватерполисти, који су визу за Париз оверили недавно, пласманом у четвртфинале Светског првенства у Дохи, где ће у среду одмерити снаге са Хрватском.
Олимпијску визу избориле су и атлетичарке Ивана Шпановић, Милица Гардашевић и Ангелина Топић, један бициклиста и једна бициклисткиња, боксер Вахид Абасов и боксерка Наталија Шадрина, мушки и женски четверац у кајаку, веслачица Јована Арсић, стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, рвачи Мате Немеш, Стеван Андрија Мићић и Хетик Цаболов, пливач Андреј Барна, мушка пливачка штафета и теквондисткиња Александра Перишић.
Србију је на претходним Играма у Токију 2021. представљало 87 спортиста и спортисткиња, који су освојили девет медаља, и то три златне, једну сребрну и пет бронзаних.
Олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа ове године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.