Izvor: RTS, 12.Jan.2024, 22:03

Ђерона: Честитке играчима за 58 минута, за последња два преузимам одговорност

Селектор рукометне репрезентације Србије, након ремија са Исландом на старту Европског првенства, честитао је супарницима и истакао да пропуштена прилика за победу неће разочарати тим. И најефикаснији играч тима Драган Пешмалбек је истакао да је тренутно сада >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тиму тешко али ће их ова утакмица подстаћи на још бољу игру.
Рукометаши Србије одиграли су нерешено против Исланда 27:27 у првом колу групе Ц на Европском првенству, у самом финишу пропустивши два гола предности.

“Честитке Исланду за изузетан меч, сигуран сам да је публика уживала. Честитке мом тиму за 58. минута, а за последња два минута преузимам одговорност“, рекао је селектор рукометаша Србије Тони Ђерона за сајт Рукометног савеза Србије.
Српски тим је у финишу меча, у последњих 45 секунди, испустио предност од два гола.
"Не кривим играче ни најмање, могао сам кроз неке промене да реагујем. Можда изгледа као да смо изгубили бод, али смо га гледајући све пре турнира, освојили. Милосављев је био сјајан, одбрана је одрадила посао, грешака је било у нападу, проблема са којима се носимо (болест Орбовића), али на крају рекао сам играчима усмерите мисли на Мађарску узимајући у обзир ових 58. минута", истакао је Ђирона.
Најефикаснији играч српског тима, Драган Пешмалбек, по завршетку утакмице истакао је да остаје жал за победом, али да ће бод бити ”слађи” када се охладе главе.
”Водили смо скоро цело друго полувреме и тешко је нам је да се помиримо са тим да нисмо победили. Ипак ово је важан освојен бод, Исланд је једна од најбољих екипа на првенству. Одлично смо играли, можда је требало да будемо паметнији и изгубили смо неке лопте. Нисмо трчали, нисмо се борили задња два-три минута довољно, нажалост”, рекао је 28-годишњи рукометаш и потом додао:
”Не, не, нећемо бити разочарани сутра! Сада нам је тешко, то је нормално, али биће много боље. Морамо за Мађарску да се спремимо као за финале. Биће тешка утакмица, али мислим да имамо више квалитета за игру против Мађарске. Као и Исланд, имају много добрих играча у један на један игри, добрих пивота. Али можемо да победимо све екипе ако играмо као данас”, поручио је пивот Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.