Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 16:44

Вембањама најплаћенији руки у историји, зарадиће 55 милиона за четири године

Француски кошаркаш Виктор Вембањама требало би да потпише четворогодишњи уговор са Сан Антониом у вредности од 55,1 милион долара, преноси Баскетњуз.
Сан Антонио је пре четири дана изабрао Вембањаму као првог пика на НБА драфту. Вембањама (19) је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у досадашњој каријери играо у француским клубовима Нантер, Асвел и Метрополитен.
Репрезентативац Француске је висок 2,26 метара, а прошле сезоне у домаћем првенству бележио је 20,7 поена у просеку, 10,2 скока и три блокаде по утакмици.
Вембањама би у наредној сезони у Сан Антонију требало да заради 12.158.760 долара. Он би до јуна 2027. године требало укупно у Спарсима да заради 55,1 милион долара.
Француз је рекао да ће играти за Сан Антонио у Летњој лиги, а најавио је да ће да пропусти предстојеће Светско првенство.
Српски репрезентативац Богдан Богдановић такође је имао титулу најплаћенијег рукија у историји лиге када је појачао Сакраменто кингсе на три године за 27 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.