Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 11:11

Новак суверено на врху светске листе, Лајовић испао из топ 50

Новак Ђоковић наставља да увећава број недеља проведених на врху листе најбољих тенисера света, тренутно их има 402. а извесно је да ће без конкуренције и дилеме нанизати рекордних 409. што ће му бити изазо за нове историјске подухвате. Од наших тенисера Душан Лајовић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << забележио је пад за шест позиција и тренутно је на 52. месту.
Протекле недеље није било великих турнира, па зато није било ни промена на самом врху листе најбољих тенисера на чијем је челу Новак Ђоковић са 11.245 поена.

Иза је остао Карлос Алкараз, следе Данил Медведев и Јаник Синер, затим Андреј Рубљов, Стефанос Циципас и Александер Зверев, док Топ 10 комплетирају Холгер Руне, Хуберт Хуркач и Тејлор Фриц.
Од српских тенисера Ласло Ђере је задржао 33., а Миомир Кецмановић 54. позицију, док се Душан Лајовић са 46. спустио на 52. позицију.
Хамад Међедовић је, упркос освајању титуле на НеxтГен турниру у Џеди, назадовао и сада је 113. на свету.
Први турнири у новој сезони почињу већ крајем децембра – Јунајтед куп, Хонг Конг и Бризбејн, а до тада неће бити промена позиција на листи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.