Izvor: RTS, 20.Jul.2023, 21:00

Србија против Црне Горе за друго место у групи на Светском првенству (5.00, РТС1)

Ватерполисти Србије против Црне Горе играју трећи меч у Групи Д на Светском првенству у Фукуоки, а од исхода ће зависити поредак на табели и даљи ток такмичења за две селекције. Директан пренос меча је од 5.00 часова на Првом програму РТС-а, кретање резултата можете >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пратити на нашем порталу.
После два одиграна кола у Групи Д на Светском првенству, и Србија и Црна Гора обезбедиле су осмину финала такмичења, а од исхода међусобног дуела зависиће пласман на табели.
Обе селекције имају половичан успех у прве две утакмице - пораз од Шпаније и убедљив тријумф над Јужном Африком, с тим да "делфини" имају бољу гол-разлику.
То значи да евентуални нерешен резултат води Србију у осмину финала са другог места на табели, а то значи и номинално слабијег ривала у борби за пласман међу осам најбољих селекција.
Другопласрана екипа из Групе Д у осмини финала игра против трећепласиране из Групе Ц и обрнуто, а у тој групи одлучујући дуел за друго место играју Хрватска и домаћин Јапан.
Прво место у Групи Ц обезбедила је Мађарска, док је прва у Групи Д Шпанија, па су ове две селекције обезбедиле директан пласман у четвртфинале.
Треба истаћи да Србија на Светском првенству игра са седам нових играча, а селектор Урош Стевановић дебитује на клупи "делфина" на великим такмичењима.
Директан пренос меча између Србије и Црне Горе на програму је у 5.00 сати ујутру по средњоевропском времену на Првом програму РТС-а, док кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.