Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 10:44

Ђоковић започео 416. недељу на врху АТП листе

Српски тенисер Новак Ђоковић започео је 416. недељу на врху АТП листе и тако наставио да помера границе.
Сада је јасно да ће Ђоковић остати на челу листе најмање до 8. априла, без обзира на учинак на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, а до тада ће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << скупити 419 недеља на врху и са 36 година и 322 дана оборити рекорд Роџера Федерера као до сада најстаријег тенисера на првом месту.

На последњој објављеној АТП листи Ђоковић има 9.675 бодова, 870 више у односу на другопласираног Шпанца Карлоса Алкараса, који је прошао у осмину финала Индијан Велса победом против Феликса Ожеа-Алијасима.
На трећем месту је Италијан Јаник Синер, следе руски тенисери Данил Медведев и Андреј Рубљов, Немац Александер Зверев, Данас Холгер Руне и Пољак Хуберт Хуркач. Девети је Норвежанин Каспер Руд, а десети Аустралијанац Алекс де Минор.
Када је реч о осталим српским тенисерима, Ласло Ђере и Душан Лајовић су пали за по једно место и сад су на 36, односно 56. месту, док је Миомир Кецмановић напредовао за шест позиција и тренутно је 47. играч света. Хамад Међедовић је пао на листи за три позиције и налази се на 119. месту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.