Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 15:40

Светски шампиони у баскету „3 на 3“ бирају се 17. септембра у Београду

Глобално највећи баскеташки турнир "Red Bull Half Court" доживеће своје велико финале у Београду. Национални победници са пет континената и из 25 земаља окупљају се 16. и 17. септембра 2023. на Светском финалу на Партизановим теренима на Калемегдану, где желе да буду крунисани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у краљеве игре 3x3.
Светско велико финале "Red Bull Half Court" одиграва се у Београду, у Србији - земљи са богатом кошаркашком културом, земљи која је изнедрила многе легендарне асове, a посебну ноту финалном турниру даје јубилеј - 100 година кошарке у Србији.

Са више од 15.000 очекиваних учесника у 2023. години, ово је глобално највећи баскеташки турнир, а само једна екипа из овог броја учесника може бити светски шампион, и то баш у Београду.
Јапан, Филипини, Доминикана, Шведска, Египат, Белгија, Италија, Турска, Казахстан, Пољска, САД, Емирати, Кувајт, Аустралија... Нема краја света у ком се не игра баскет и одакле нећемо најбоље видети у престоници Србије.
Србија ће свог финалисту добити 2. септембра у Новом Саду, а већ 16. и 17. гледаћемо најбоље светске екипе под зидинама Калемегдана, улаз ће бити бесплатан, уз напомену да ће за најмаштовитије бити обезбеђено ВИП искуство.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.