Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 14:46

Рибакина пропустила шест меч лопти па изгубила 22:20 у супер тај-брејку

Казахстанска тенисерка Елена Рибакина није успела да се пласира у треће коло Аустралијан опена, пошто је у Мелбурну у другом колу поражена од Рускиње Ане Блинкове 6:4, 4:6, 7:6 (22:20).
Меч је трајао два сата и 48 минута. Рибакина је трећа тенисерка света, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << док је Блинкова на 57. месту WТА листе.

Рускиња је први сет добила резултатом 6:4. Рибакина је изједначила на 1:1, пошто јој је други сет припао резултатом 6:4. У трећем сету виђена је велика борба, а победница је одлучена тек у тај-брејку.
Казахстанка је имала шест меч лопти у трећем сету, али није успела да савлада Блинкову, која је пласманом у треће коло Аустралијан опена стигла до највећег успеха у каријери на првом гренд слем турниру сезоне.
Рускиња је после велике борбе искористила десету меч лопту и заслужено је стигла до победе. Блинкова ће у трећем колу Аустралијан опена играти против Италијанке Јасмин Паолини, која је победила Немицу Татјану Марију 6:2, 6:3.
Рибакина је прошле године у финалу Аустралијан опена поражена од Белорускиње Арине Сабаленке 4:6, 6:3, 6:4.
Пласман у треће коло Аустралијан опена избориле су данас и Украјинке Дајана Јастремска и Елина Свитолина, Кинескиње Јафан Ванг и Квинвен Женг, Пољакиња Ига Швјонтек, Чехиња Линда Носкова, Викторија Голубић из Швајцарске, Францускиње Клара Бурел и Осеан Додин, Американке Ема Наваро и Слоан Стивенс и Рускиња Ана Калинскаја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.