Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 15:24

Познат 21 од 32 учесника Светског клупског првенства у фудбалу

Светска фудбалска федерација (Фифа) саопштила је да је познат 21 од укупно 32 учесника Светског клупског првенства, првог у оваквом формату, које ће бити одржано од 15. јуна до 13. јула 2025. године у Сједињеним Америчким Државама.
Последњи клуб који је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << обезбедио учешће на Светском првенству (СП) је Јувентус, који ће уз Интер бити други представник Италије на највећој клупској смотри.
Клуб из Торина је осигурао пласман на СП после елиминације Наполија од Барселоне у осмини финала Лиге шампиона.
Пласман на СП клубова до сад су обезбедили Палмеирас, Фламенго и Флуминенсе (Бразил), Ал Хилал (Саудијска Арабија), Урава (Јапан), Ал Ахли (Египат), Видад (Мароко), Монтереј и Леон (Мексико), Сијетл (САД), Окленд Сити (Нови Зеланд), Пари Сен Жермен (Француска), Челси и Манчестер сити (Енглеска), Реал (Шпанија), Бајерн и Борусија Дортмунд (Немачка), Интер и Јувентус (Италија), као и Порто и Бенфика (Португал). 
Преостали учесници биће два клуба из Азије, два клуба из Африке, један клуб из САД, победник Лиге шампиона Северне и Средње Америке, освајач Копа Либертадорес плус још два клуба из Јужне Америке, један клуб из Шпаније (Атлетико Мадрид или Барселона) и освајач европске Лиге шампиона.
Уколико је клуб који освоји континенталну титулу шампиона у 2024. године већ обезбедио пласман на СП, његово место попуниће клуб који није обезбедио место, а најбољи је на ранг листи континенталне конфедерације у последње четири године.
Светско првенство за клубове у новом формату први пут ће бити одиграно 2025, а планирано је да се одржава на сваке четири године.
Најбољи клубови са свих континената биће распоређени у осам група са по четири учесника, а у осмину финала пласираће се по два најбоља из сваке групе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.