Izvor: RTS, 08.Okt.2023, 12:41

Блатер: Апсурдно је организовати СП 2030. у шест земаља на три континента

Некадашњи председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер критиковао је одлуку челника ФИФА-е да Светско првенство 2030. године буде одржано у шест земаља на три континента, преноси Хина.
ФИФА је пре неколико дана одлучила да СП 2030. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << године буде одржано у Шпанији, Мароку и Португалу, а прве утакмице на том такмичењу ће бити одигране у Уругвају, Парагвају и Аргентини.

"Апсурдно је организовати Мундијал на овај начин. Завршница СП мора да буде компактан догађај", изјавио је Блатер за швајцарски Блик.
Блатер је био на челу ФИФА-е од 1998. до 2015. године, а онда је смењен због умешаности у корупцију.
Он је истакао да је Мундијал 2030. требало да буде организован у Јужној Америци.
"Из историјских разлога СП 2030. морало је да буде додељено Јужној Америци", закључио је Блатер.
Прво Светско првенство 1930. одржано је у Уругвају. Последњи Мундијал одржан је крајем 2022. године у Катару, а СП 2026. је на програму у Мексику, САД и Канади.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.