Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 18:03

Светско фудбалско клупско првенство од 2025. са 32 клуба

Светска фудбалска организација Фифа је једногласном одлуком на састанку већа одобрила нови формат Светског клупског првенства са 32 клуба, који ће бити покренут од 2025. године.
У завничном саопштењу фифе стоји да ће се последње такмичење по старом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << формату одржати у децембру 2023. године у Саудијској Арабији,
Европа ће дати 12 тимова - победнике Лиге шампиона од сезоне 2020/21. до 2023/24. и осам других тимова који ће бити наргинари на основу успеха у те четири године.
Што се тиче Конмебола, играће победници Копа Либертадореса између 2021. и 2024. и преостала два тима биће одређена клупском ранг-листом на основу истог четворогодишњег периода).
Из Северне и Центалне Америке, Африке и Азије ће учествовати по четири клуба, шампиона тамошњег најјачег континтенталног клупског такмичћења у периоду од 2021 до 2024.
Океанија је на једном клубу, најбоље раниграном међу победницима у овом периоду.
 Турнир ће имати групну фазу која ће се састојати од осам група од по четири тима, а прва два ће се квалификовати за шеснаестину финала.
Савет Фифа је такође једногласно одобрио концепт годишњег клупског такмичења од 2024. године, као одговор на чињеницу да ће се Фифа Светско клупско првенство последњи пут одржати у садашњем облику 2023. године, пише у саопштењу.
Прва земља домаћин турнира у новом формату биће САД.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.