Izvor: RTS, 05.Dec.2023, 10:35

Индијана и Њу Орлеанс у полуфиналу НБА купа

Кошаркаши Индијане и Њу Орлеанса обезбедили су полуфинале НБА купа након победа над Бостоном односно Сакраментом.
Индијана је савладала Бостон 122:112, а до победе ју је предводио Тајрис Халибартон трипл-даблом, са 26 поена 13 асистенција и 10 скокова.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
У победничком тиму истакао се и Бади Хилд са 21. постигнутим поеном.
Џејсон Тејтум и Џејлен Браун су за Бостон постигли 32 односно 30 поена, с тим што је Тејтум имао 12 скокова и шест асистенција. а Браун девет скокова док није убележио ниједно додавање.
Индијана је непоражена на турниру који се игра у оквиру регуларног дела НБА лиге, има пет победа, а у полуфиналу ће играти против победника дуела Милвокија и Њујорка.
Њу Орлеанс бољи од Кингса Кошаркаши Њу Орлеанс пеликанса савалдали су екипу Сакраменто кингса 127:117. 

Брендон Инграм је предводио Њу Орлеанс до победе са 30 поена, осам скокова и шест асистенција, а по броју поена пратио га је Херберт Џонс.
У пораженом тиму најефикаснији је био Диарон Фокс са 30 поена, а Домантас Сабонис је убележио трипл-дабл са 26 поена, 13 скокова и 10 асистенција.
На мечу Сакрамента и Њу Орлеанса пеликанса у НБА купу, навијач Кингса је преминуо.
Њу Орлеанс ће у полуфиналу играти против победника меча између Финикса и Лос Анђелес лејкерса, док ће Сакраменто играти против пораженог из тог дуела.
Полуфиналне утакмице играће се у ноћи између 7. и 8. децембра у Лас Вегасу, а финале је на програму у ноћи између 9. и 10. децембра.

Резултати:
Уторак:
Индијана - Бостон 122:112
Сакраменто - Њу Орлеанс 117:127
Среда:
01.30 Милвоки - Њујорк Никси
04.00 Лос Анђелес лејкерси - Финикс

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.