Izvor: RTS, 29.Nov.2023, 22:10

Матић пред Ференцварош: Верујем да смо извукли поуке из претходних мечева

Тренер фудбалера Чукаричког Игор Матић рекао је пред меч петог кола Групе Ф Лиге конференција против Ференцвароша, да верује да су његова екипа и он извукли поуке из претходних мечева у европском такмичењу.
Чукарички ће у четвртак, на стадиону >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Дубочица" у Лесковцу од 21 час, покушати да освоји први бод или прва три бода у овој сезони.
Ференцварош је у септембру, на старту групне фазе, победио "брђане" резултатом 3:1, иако је Чукарички повео у Будимпешти.
"Пред нама је нови изазов. Играмо против великог тима. Већина играча су репрезентативци својих земаља. Ференцварош је фаворит, али и ми имамо наду, жељу и амбиције. Нисмо имали времена много да спремамо овај меч. Покушали смо да се освежимо после утакмице у Нишу. У сваком случају, извукили смо поуке из неких претхоних утакмица. Надам се повољном резултату", рекао је Матић, а преноси сајт Чукаричког.
Верује Матић у добру утакмицу његових изабраника.
"У фудбалу једино што не можемо да гарантујемо то је резултат. Нема разлога за страх. Први пут смо у групној фази неког такмичења. Верујем да смо извукли поуке из претходних мечева. Зато увек и кажем да не постоји пораз, већ само лекције. Последњу утакмицу у нашем првенству смо јако добро одиграли. Дали смо два гола. Нисмо имали кризу игре, већ резултата", додао је Матић.
Тренер "брђана" је рекао да не би био задовољан ако би екипа лоше играла, а побеђивала.
"Има ствари које морамо да поправимо. Узео бих пример и Звезде која је одиграла можда и најбољи меч у Европи, али није искористила шансе. За успех је потребна и срећа. У сваком случају посвећени смо 24 сата фудбалу, верујем да ће нам се све вратити на наредним утакмицама. Немогуће је да све увек буде црно", казао је он.
Имао је Матић и поруку за Лесковчане.
"Желео бих да се захвалим људима у Лесковцу на досадашњој подршци. Волео бих да видим пуне трибине и против Ференцвароша, мада знам да је хладно. Нашим младим играчима је неопходна подршка, зато још једном позивам публику да нас подржи", навео је он.
Матић се осврнуо и на кадровске проблеме које има пред дуел са екипом тренера Дејана Станковића.
"Марко Доцић је повредио задњу ложу, али осим њега не могу да рачунам ни на Огњена Врањеша, Војина Серафимовића, Виктора Рогана који се разболео. Од раније није са нама Миладин Стевановић. Лука Стојановић је био болестан, али је допутовао. Вукашин Јовановић је одиграо утакмицу против Радничког, али није спреман за 90 минута, видећемо још. Остали смо без оба десна бека, два штопера. Имамо два млада централна бека Суботића и Ковачевића. Тошић је ту једини леви бек. Прикључили смо тиму Лазара Стевановића, који је 2005. годиште. Доста кадровских проблема. Верујем међутим у сваког играча. Имамо млад тим, а сваком од њих је потребна подршка", закључио је Матић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.