Izvor: RTS, 08.Okt.2023, 22:49

Фјорентина славила над Наполијем и убацила се у конкуренцију за Лигу шампиона

У мечевима осмог кола Серије А Фјорентина је савладала првака Итлаије Наполи 3:1 на стадиону "Дијего Армандо марадона", док је Лацио на свом "Олимпику" победио Аталанту са 3:2 .
Аутогол Шарла де Кетелара у петом минуту донео је Лацију почетну предност, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на коју се надовезао Валентин Кастељанос голом у 11. минуту. Едерсон је смањио заостатак на 2:1 у 33. минуту.
Изједначење је за Аталанту изборио Сеад Колашинац голом у 63. минуту. Матијас Весино у 83. минуту постиже, испоставиће се, победнички гол за Лацио.
Клуб из Рима је на 13. месту са 10 бодова. Аталанта је остала на 13 бодова и сада је на шестом месту.
После репрезентативне паузе лацио гостује код Сасуола, док Аталанта дочекује Ђенову.
Фјорентина је у пследњем мечу кола савладала првака Италије Наполи 2:1 на стадиону "Дијего Армандо Марадона".
Хрватски интернационалац Јосип Брекало је у седмом минуту довео гсоте у вођство. На 1:1 је поставио Виктор Осимен у 45+3. минуту из пенала.
"Виола" је у другом полувремену дошла до још два гола. Ђакомо Бонавентура је вратио вођство у 63. минуту, а у трећем минуту судијске надокнаде је на коначних 3:1 поставио Николас Гонзалес.
Додатна драж победе за Фјорентину је та што су пре меча били изједначени са Наполијем са по 14 бодова, а сада су одскочили на четврту позицију. Изнад су Милан, Интер и Јувентус.
Следећи ривал Фјорентини је Емполи у Фиренци. Наполи после репрезентативне паузе гостује код Вероне.
Серија А, 8. коло
Петак
Емполи - Удинезе 0:0
Лече - Сасуоло 1:1
Субота
Интер - Болоња 2:2
Јувентус - Торино 2:0
Ђенова - Милан 0:1
Недеља
Монца - Салернитана 3:0
Фросиноне - Верона 2:1
Лацио - Аталанта 3:2
Калари - Рома 18.00
Наполи - Фјорентина 20.45

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.