Izvor: RTS, 04.Okt.2023, 09:34

Кецмановић испустио почетну предност, па предао меч Кинезу Буу

Српски тенисер Миомир Кецмановић није успео да се пласира у друго коло мастерса у Шангају, пошто је данас због повреде предао меч првог кола Кинезу Јунчаокетеу Буу при резултату 6:7 (6:8), 6:2, 2:1 за домаћег играча. Меч је трајао два сата и 21 минут.
Кецмановић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је 46. тенисер света, док је Бу 187. играч на АТП листи. Кинез је повео 3:0 у првом сету, али је Кецмановић успео да изједначи на 3:3.
Потом се играло гем за гем, а српски тенисер је први сет добио у тај-брејку 8:6. Бу је повео 4:0 у другом сету, а онда је овај део меча добио резултатом 6:2.
Србин је крајем другог сета тражио медицински тајм-аут. Кецмановић је добио први гем у трећем сету, а Кинез је узвратио за 1:1. Бу је у трећем гему направио брејк, а српски тенисер је потом одлучио да преда меч.
Бу ће у другом колу мастерса у Шангају играти против Американца Себастијана Корде.
Пласман у друго коло изборио је српски тенисер Душан Лајовић, који је победио Швајцарца Стена Вавринку 6:4, 7:6 (9:7).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.