Izvor: RTS, 03.Okt.2023, 18:12

Синер бољи од Алкараза у полуфиналу Пекинга

Италијански тенисер Јаник Синер победом над првим носиоцем турнира Каролосом Алкаразом 2:0 изборио је финале АТП турнира у Пекингу.
Синер је до победе стигао после сат и 54 минута игре, дуже је трајао први сет који је боље отворио Шпанац.
У првом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сету су оба тенисера стигла до два брејка, Алкараз је повео са 2:0, а онда је Синер узвратио за 2:2. У наредном периоду дошла је размена гемова за 3:3, након чега се ушло у тај-брејк.
У њему се боље снашао Италијан и повео са 1:0. У другом сету Шпанац је у потпуности пао, Синер је доминирао, направо је чак три брејка и стигао до једне од највећих победа у досадашњој каријери.
Победа Синера над Алкаразом помогла је и најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу. Српски тенисер је одлуком да не наступи на азијској турнеји ове седмице изгубио 250 освојених поена, док је са друге стране Карлос Алкараз успео да дође само до 180 поена поразом у полуфиналу Пекинга.
Када се ове бројке саберу то значи да је разлика између два најбоље пласирана тенисера света смањена за свега 430 поена.
Синер ће се сутра за пехар борити против Руса Данила Медведева који је у полуфиналу савладао Александера Зверева. Победнику ће припасти чек на 679.550 долара, а пораженом 365.640.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.