Izvor: RTS, 09.Sep.2023, 08:43

Португалија славила у Словачкој, победе Хрватске и Босне и Херцеговине

Фудбалери Португала наставили су да грабе ка пласману на Европско првенство пошто су као гости минимално победили Словачку, Хрватска је такође све ближа том циљу после декласирања Летоније, док је бодове уписала и Босна и Херцеговина која је савладала Лихтенштајн. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Гол Бруна Фернандеса на асистенцију Бернарда Силве у 43. минуту био је довољан Португалцима да победе у Словачкој и продуже серију на пет победа из исто толико мечева.
Португалци су суверени лидери групе Ј, са максималних 15 бодова испред Словачке и Луксембурга који је код куће победио Исланд резултатом 2:1.
Словачка и Луксембург имају по 10 бодова, четири више од Босне и Херцеговине која је на дебију новог селектора Меха Кодра теже него што се очекивало код куће савладала Лихтенштајн резултатом 2:1.
Босна и Херцеговина сад има шест бодова и тешко ће до директног пласмана на Евро, али олакшавајућа околност је што има обезбеђен бараж захваљујући одличним резултатима у претходној Лиги нација.
Хрватска је очекивано лако победила Летонију код куће резултатом 5:0, а уз то је добила и одличну вест из Турске где је домаћин одиграо само 1:1 против Јерменије.
Турска је и поред губитка два велика бода и даље лидер групе Д са 10 бодова, али Хрватска има седам на другом месту и чак две утакмице мање.
Јерменија такође има седам бодова, али уз меч више од Хрватске, Велс има само четири бода из четири меча и само чудом може да се врати у борбу за прва два места.
Хрватска у наредном колу гостује Јерменији и ако избегне пораз практично ће већ обезбедити директан пласман на Европско првенство у Немачкој.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.