Izvor: RTS, 04.Sep.2023, 21:11

Кошаркашки савез Јужног Судана: Молимо се и желимо све најбоље Симанићу; Омот: Веома ми је жао

Кошаркашки савез Јужног Судана истакао је у саопштењу поводом здравственог стања Борише Симанића да упућују молитву и најбоље жеље репрезентативцу Србије.
Кошаркаш Србије Бориша Симанић добио је ударац од играча Јужног Судана Нунија Омота у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дуелу трећег кола групне фазе Мундобаскета, након чега је хитно оперисан, а затим му је након друге операције одстрањен бубрег.

"Кошаркашки савез Јужног Судана обавештен је о повреди играча Борише Симанића и накнадном уклањању бубрега услед инцидента који се догодио на прошлонедељној утакмици Светског првенства против Србије. У дуелу је дошло до контакта српског играча и репрезентативца Јужног Судана Нунија Омота. Судије су прегледале снимак инцидента одмах након што се догодио и није утврђено да је Омот направио прекршај. Тада ни савез ни играч нису били упознати са озбиљношћу Симанићеве повреде. Околност је била ненамерна и несрећна", наводи се у саоштењу Кошаркашког савеза Јужног Судана.
Поруку подршке Бориши Симанићу послао је и Нуни Омот, рекавиши да је тужан због повреде кошаркаша.
"Као спортиста, из прве руке разумем тежину његове ситуације и веома ми је жао што се то догодило. Ниједан играч не би требало да пролази кроз то. Молим се за Симанићев опоравак и брз повратак на терен", навео је Нуни Омот.
Кошаркашки савез Јужног Судана наводи да је Омот био изложен расистичким порукама и узнемиравањима након немилог догађаја на Светском првенству.
"Кошаркашки савез жели да скрене пажњу да је Нуни Омот био суочен са расизмом и узнемиравањем након што су се појавиле вести о овом тужном развоју догађаја. Осуђујемо било какав расизам усмерен према нашем играчу. Кошарка је спорт који је познат по томе да спаја људе, а не да се користи као оруђе предрасуда. На крају, молимо се и желимо све најбоље Бориши Симанићу", наводе из Кошаркашког савеза Јужног Судана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.