Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 08:58

Ђоковић: Један од најтежих мечева али због овога и даље играм тенис

Амерички медији коментаришу да је Новак Ђоковић тријумфовао на скоро четири часа дугом мечу и освојио трећу титулу у Синсинатију и осветио се Алкаразу за финале Вимблдона прошлог месеца. Наводи се да је под температуром од 32 степена и веома спарном ваздуху, 36-годишњи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ђоковић одиграо најдужи меч на турниру бар од 1990. године и постао најстарији шампион у Синсинатију.
На мечу са великим бројем обрта и изненађења, однео је победу резултатом 5-7, 7-6, 7-6. Алкараз је повео са 4-2 у другом сету и изгледало је да може бити близу победе.

У тај-брејку другог сета Новак Ђоковић је спасао меч лопту. Кад је било најважније у тај-брејку трећег сета, Новак Ђоковић је био најбољи и показао зашто је шампион већ толико дуго времена.
“Тешко је описати све што сам лично доживео, а верујем и он у овом мечу. Стварно је један од најтежих и најузбудљивијих мечева које сам икада имао у својој професионалној каријери. Због оваквих мечева и оваквих тренутака настављам да радим сваки дан у 36. години. И јако, и квалитетно много, и временски много, и интензивно као он и сви млади играчи. Ништа није случајно и веома сам поносан.“, рекао је Ђоковић после меча.
И изјавама за стране медије Србин је посебно нахвалио младог Шпанца.
“Видели сте, нема ту шта да се каже. Свако ко је гледао на телевизији видео је да овај ривалитет са Карлосом постаје све бољи. Невероватан играч, тако млад, а показује толико храбрости у одлучујучим моментима.", закључио је Ђоковић.
Постоји могућност да Новак Ђоковић и Алкараз заиграју у финалу Ју Ес опена у Њујорку, Нама остије још да видимо хоће ли тако и бити.
Иначе, квалификације за УС Опен почињу већ у уторак, 22. августа, а мечеви прве рунде у понедељак, 28. августа.
Прошле године турнир у Њујорку посетило је рекордних 776.000 гледалаца.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.