Izvor: RTS, 14.Avg.2023, 08:32

Ђоковић слободан у првом колу Синсинатија, Лајовић први излази на терен

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је слободан у првом колу АТП мастерса у Синсинатију. У другом ће играти против бољег из дуела између Шпанца Алехандра Давидовича Фокине и Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.
На Отвореном првенству Синсинатија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << играће још двојица тенисера из Србије - Душан Лајовић и Миомир Кецмановић.

Лајовић се пласирао у главни жреб мастерса у Синсинатију, пошто је у другом колу квалификација савладао Аустралијанца Џејонса Кублера 6:4, 6:4.
Лајовић, од српских тенисера први излази на терен, меч је заказан за 19.00, а играће против Франсиска Черундола у првом колу. Уколико савлада противника из Аргентине турнир ће наставити у мечу против Италијана Јаника Синера.
Миомир Кецмановић се у првом колу састаје са Томијем Полом из Америке, меч је на програму у уторак, 15. августа. Српски тенисер би у другом колу играо против Френсиса Тијафоа који је савладао Талона Грикспора.
Новак тренирао пред пуним трибинама у Синсинатију Новак Ђоковић одрадио је тренинг пред пуним стадионом у Синсинатију што говори о његовој популарности у Америци.

"Било је невероватно, да будем искрен. Нашалио сам се са својим тренером и питао сам га да ли смо на правом терену, јер смо мислили да је меч. Он је заправо рекао да је мислио да се дешава меч јер је то био терен за меч. Заиста је невероватно. Веома сам захвалан на присуству толиког броја људи на тренингу, што је невероватно. Опет, доживео сам неке турнире широм света, сличне атмосфере у смислу велике посећености на теренима за тренинг", рекао је Ђоковић на конференцији за медије уочи почетка турнира.
Српски тенисер је два пута био најбољи у Синсинатију, 2018. и 2020. године, а поред тога пет пута је поражен у финалу.
"Свиђа ми се осећај који имам после 20 и више година професионалног тениса. Још увек има ватре. Још увек постоји тај нагон и мотивација да заиста дођемо на највеће догађаје у спорту и покушамо да победимо, покушамо да освојимо титуле и покушамо да донесемо добру сензацију публици", навео је Новак.
Ђоковић ће покушати да освоји 39. мастерс титулу. Турнир у Синсинатију игра се за наградни фонд од 6,6 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.