Izvor: RTS, 08.Avg.2023, 23:29

Богдановић: Не жалимо за Јокићем и Мицићем, имамо добре играче

Српски кошаркашки репрезентативац Богдан Богдановић изјавио је да је његовом тиму у овом тренутку најважнија хемија и додао да екипа не размишља о Николи Јокићу и Василију Мицићу, који ће пропустити предстојеће Светско првенство, преноси Баскетњуз. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Србија је вечерас у првом колу "Акрополис купа" у Атини победила Грчку 81:74.
"Тренутно је хемија у тиму најважнија и на томе радимо. Сви смо покушавали да се навикнемо једни на друге. Тек смо одиграли једну припремну утакмицу, а Грци и ми се добро познајемо", рекао је Богдановић.
Он је прокоментарисао одсуство Николе Јокића и Василија Мицића, који неће играти за Србију на Светском првенству.
"Тренутно не размишљамо о томе. Пре смо размишљали о тој теми. Имамо добре играче, као што је Никола Милутинов. Не жалимо због тога што момци не играју, нити мислимо да ћемо због тога бити елиминисани. Ми се такмичимо и размишљамо позитивно. Када неко изостане, то је добра прилика да се докажу момци који не би играли много да су ту Мицић и Јокић", навео је кошаркаш Атланте и додао се полако прилагођава игри српске репрезентације.
Богдановић је недавно продужио уговор са Атлантом до јуна 2027. године. Клуб из Атланте ће српском кошаркашу бити тим у којем је провео најдужи период у каријери.
"Партизан и они. Рекли су ми да желе да ме задрже до краја моје каријере. Допада ми се атмосфера коју смо створили у Хоксима. Имамо успоне и падове, али имам осећај да ћемо бити бољи", навео је српски кошаркаш.
Капитен Србије је похвалио игре Партизана у прошлој сезони.
"Партизан је имао невероватан успех прошле сезоне, али знам да Жељко Обрадховић није у потпуности задовољан. Он жели веће изазове, жели да освоји Евролигу. Оба српска тима у Евролиги сада имају добре играче, али и даље је прерано причати", рекао је Богдановић.
Богдановић је навео да је тренд да се играчи из НБА лиге селе у Евролигу.
"Познајем много кошаркаша у САД, који мисле да је неуспех играти у Европу. Али ја не мислим тако. То је нови изазов, а Евролига је тешка лига. Играчи знају да су обе лиге тешке. Морате да се докажете, поготово када промените лигу", изјавио је Богдановић и додао да још не размишља о повратку у Европу.
Богдановић је говорио и о потенцијалним натурализованим играчима у српској репрезентацији.
"Такве ствари су добре за кошарку, али морају да се регулишу. Моје мишљење је да натурализовани играчи морају да играју прво у националној лиги и да науче локалну културу... Слично као што је Томас Вокап урадио у Грчкој. Он је добар пример - прихватио је културу, помало научио и језик… Морају да постоје правила, а не само да се плаћа играчима да би играли за репрезентације", закључио је Богдановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.